1 2 3 4

12-425-47-20

12-425-47-21

Objazdowe autokarowe

rabaty do 15%

WYBRANE OPINIE NA TEMAT NASZYCH WYCIECZEK

Petersburg i kraje nadbałtyckie, sierpień 2017


W dniach 12-20 sierpnia 2017 r uczestniczyliśmy z mężem w zorganizowanym przez biuro SOL-TOURS wyjeździe do Petersburga i krajów nadbałtyckich. Wyjazd bardzo dobrze zorganizowany. Zwiedzaliśmy ciekawe i atrakcyjne miejsca. Kompetentna Pani Pilot Dominika świetnie zorganizowana. Lokalni przewodnicy wykazywali się szeroką wiedzą i umiejętnością jej przekazania. Gorąco polecamy J.A. Bombikowie

Kraje Beneluksu, sierpień 2015


Dzień dobry, byłyśmy uczestniczkami wycieczki Kraje Beneluxu w dniach 15-20.08.2015 i chcemy Państwu podziękować za bardzo udany wyjazd.
Program został zrealizowany w całości i był tak ułożony, aby poznać najważniejsze i najciekawsze miejsca odwiedzanych krajów.
Szczególne wyrazy uznania składamy Panu Rafałowi - pilotowi naszej wycieczki.
Pan Rafał dysponuje bardzo dużą wiedzą i umiejętnością jej przekazania. Czas przejazdów umilał nam informacjami i ciekawostkami o odwiedzanych miejscach a wszystko to ilustrowane tematycznymi filmami i muzyką. Jest osobą o bardzo dużej kulturze osobistej, cierpliwości i umiejętności współpracy z grupą. Dzięki temu udało się uniknąć w dużej i zróżnicowanej wiekowo grupie konfliktów i nieporozumień.
Dziękujemy również Panom Kierowcom, którzy zapewnili nam bezpieczne i komfortowe podróżowanie.
Z poważaniem, A. Jurczak - Wrocław, A. Juszczak - Ząbkowice.

Korsyka i Sardynia, 2014


Atrakcyjna wycieczka, ciekawy program (i bogaty), brak nocnych przejazdów,co jest bardzo pozytywne.
Podpis nieczytelny

Odlotowa Barcelona 30.04-04.05.2014

  • Wycieczka zgodna z oczekiwaniami. Profesjonalność, uczciwość biura,fachowość pilota.
    Aldona Loska

Paryż i Zamki 28.04-04.05.2014

  • Bardzo dobra organizacja, program OK, czas napięty czasem nawet do granic możliwości, zainteresowanie i obsługa ze strony biura bdb.
    Podpis nieczytelny

Odlotowa Andaluzja 29.04-03.05.2014

  • Program wycieczki wykonany zadowalająco - 100%.
    Brak podpisu

Kraje Beneluksu 01.05-06.05.2014

  • Biuro bardzo wiarygodne. Dobra logistyka wycieczki i zorganizowanie, a także obsługa autokaru i pilota.
    Podpis nieczytelny

Odlotowy Londyn 01.05-04.05.2014

  • Pełna realizacja programu. Opieka pilota spełniająca oczekiwania turystów. Pilot-doskonały. Przewodnik po Londynie wysokiej klasy.

Odlotowy Paryż z Wersalem 20.05-24.05.2014

  • Oceniam biuro i wycieczkę bardzo pozytywnie, wszystko jak najbardziej na plus, szczególnie pilot wycieczki - Pani Ewelina. Profesjonalna i sympatyczna.
    Katarzyna Filipiak

Odlotowy Rzym z Neapolem 18.06-22.06.2014

  • Bardzo dobra organizacja, wysoka kultura, wzorowe przewodniczki: Ewa, Barbara, Lidia, informacji OGROM! Polecam SOL-TOURS!
    Teresa Gawlik

Kraje Beneluksu 05.07-10.07.2014

  • Uważam wycieczkę za wielce udaną: wybór trasy ciekawy i bogaty, hotele czyste, opieka pilotów i kierowców profesjonalna i życzliwość (względem uczestników)
    Podpis nieczytelny

"Złota" Praga 01.05-04.05.2014

  • Wycieczka wraz z przewodnikiem i kierowcami wspaniała - rewelacja.
    Państwo Szostak

Praga Wiedeń Morawski Kras 01.05-04.05.2014

  • Bardzo miła obsługa, dobre prowadzenie wycieczki przez pilota, wyczerpujące przedstawienie miejsc i obiektów.
    Pan Jan z Roszkowic

    Wycieczka była bardzo interesująca, pilot opowiadał bardzo ciekawie, z chęcią kolejny raz skorzystam z oferty waszego biura.
    Pani Katarzyna z Nowego Sącza

    Wycieczka godna polecenia, profesjonalnie zorganizowana, przebiegła wzorowo.
    Pani Monika z Chorzowa

Wiedeń 01.05-04.05.2014

Zmęczeni ale szczęśliwi.Było super wszystko na 100%!
P. Zdzisław, Uczestnik wycieczki do Pragi

  • Moja opinia o wycieczce i Biurze Sol-Tours jest pozytywna, jestem już trzeci raz z tego biura i jestem bardzo zadowolona tak z organizacji, jak i profesjonalnych pilotów.
    podpis nieczytelny

    Wycieczka pełna atrakcji i pozytywnych wrażeń. Poznaliśmy Wiedeń z najlepszej strony.
    podpis nieczytelny

Odlotowa Moskwa 01.05-05.05.2014

  • Wycieczka Odlotowa Moskwa dobrze zorganizowana, hotel znakomity jak i wyżywienie. Zwiedziłam wiele miejsc w tak krótkim czasie. Jestem bardzo zadowolona.
    brak zgody na podanie danych osobowych

Krajobrazy Chorwacji 24.05-31.05.2014

  • Pani Pilot Ewa jest profesjonalistką, sprawny organizator, dba o grupę, miła atmosfera, kierowcy super! Zadowolona jestem z dodatkowego rejsu statkiem wokół Dubrownika.
    Pani Zofia

    Wspaniała pilotka Pani Ewa. To pasja umiłowanie tego co się robi, wiedza i kultura osobista. Każdej wycieczce życzę takiej pilotki.
    Pani Ewa

"Złota" Praga 22.05-25.05.2014

  • Bardzo dobra organizacja, dni całkowicie wypełnione, radosne zmęczenie po każdym dniu :)
    Pani K.Kowalska

Praga Wiedeń Morawski Kras 19.06-22.06.2014

  • Wspaniała wycieczka, zgodnie z folderem, a pilotka przemiła. Bardzo polecam wszystkim Biuro, ale przede wszystkim pilotkę P.Lucynkę.
    Państwo Trzepizur

Petersburg i kraje nadbałtyckie 28.06-05.07.2014

  • Bardzo ładny program, super pilot, bardzo sprawna realizacja programu wycieczki. Jestem bardzo mile zaskoczona. Najlepszy hotel w Petersburgu (lokalizacja, widoki, smaczne jedzenie, super obsługa).
    podpis nieczytelny

    Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, wszędzie byliśmy o czasie bez żadnych problemów, bardzo miła i kompetentna pilotka p. Dominika, przewodnicy ciekawie opowiadali o zwiedzanych obiektach. Cała wycieczka upłynęła w przyjemnej atmosferze.
    podpis nieczytelny

Budapeszt 14.08-17.08.2014

  • Witam,

    Właśnie wróciłem w niedzielę z wycieczki do Budapesztu którą wasza firma była organizatorem.
    Jestem bardzo zadowolony.Wszystko było perfekcyjnie dopracowane.
    Kierowcy bardzo sympatyczni którzy jechali zawsze zgodnie z przepisami
    Hotel czysty (Jedyny minus to brak klimatyzacji w pokojach)
    Przede wszystkim mam ogromne podziękowania do Pani przewodnik Pani Dorocie (przewodnik roku :-) )
    Która jest przemiłą osobą i jest przewodnikiem który ma ogromną wiedzę (zawsze odpowiadała bardzo obszernie na zadawane pytania)to dzięki jej wiedzy bardzo dużo można było się dowiedzieć
    Będę śledził wasze oferty i obiecuję korzystać z waszych usług.
    PANI DOROTO JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ.

    Z pozdrowieniami,
    Sylwester Słodek

Złota Praga, maj 2013


P. Dorota jest bardzo dobrym pilotem; świetnie organizowała grupę, czuliśmy się dobrze i wiele dowiedzieliśmy się o Pradze.
Podpis nieczytelny


Krajobrazy Chorwacji, maj 2013


Wycieczka bardzo udana, przepiękne widoki, urokliwe miasteczka. Organizacyjnie wszystko dopięte na ostatni guzik.
K.

Impreza bardzo udana, organizacja perfekcyjna. Pan pilot - profesjonalista z dużym zasobem wiedzy - bardzo uczynny i kulturalny.
Brak podpisu

Zmęczeni ale szczęśliwi.Było super wszystko na 100%.
P. Zdzisław uczestnik wycieczki do Pragi



  • Przyłączam się do opinii Państwa Psota współuczestników wycieczce Uroki Szwajcarii. Sama Szwajcaria z jej wspaniałą przyrodą, krajobrazami i licznymi zabytkami broni się sama, natomiast sposób w jaki wszystko to pokazano uczestnikom wycieczki zadowala mam nadzieję różne gusta. W szczególności na wyróżnienie zasługuje P. Artur, który nie tylko raczył nas fachową wiedzą na temat odwiedzanych miejsc ale i dał możliwość przeżywania wycieczki w sensie duchowym, poprzez dobraną odpowiednio muzykę a także i wybrane dzieła literackie. Szczególne podziękowania dla Panów kierowców, nie tylko za duże umiejętności zawodowe ale też za humor, życzliwość i bardzo uprzejme podejście do uczestników wycieczki jak i dla całego personelu Państwa biura z organizację wyjazdu. Pozdrawiam





    J. Jaworska, Radomsko

  • Zmęczeni ale szczęśliwi,Było super wszystko na 100% !
    P.Zdzisław, uczestnik wycieczki do Pragi

Uroki Szwajcarii, VIII`2010



  • Szanowna Pani Tamaro !
    Witamy bardzo, bardzo serdecznie po powrocie z imprezy Uroki Szwajcarii.
    Dziękujemy, za wspaniałą organizację na Całej wycieczce, bogaty program, hotele oraz niezwykłego pilota - perfekcjonistę Pana Artura.
    Wróciliśmy pełni zachwytów.
    W Szwajcarii byliśmy drugi raz, dlatego mamy porównanie jak wspaniałą opieką otoczony jest przez Pani Pracowników każdy klient / turysta/.
    Jeszcze raz na Pani ręce chcemy złożyć podziękowanie Panu Arturowi, że przekazywał wszystkim tak dużo informacji na temat Szwajcarii, którą tak bardzo umiłował i nas również zaraził Jej pięknem, ubarwiając wszystkie informacje doskonałą muzyką.
    Tą drogą dziękujemy Panom: Edwardowi i Piotrowi. To niezwykle mili, kulturalni a przede wszystkim doskonali w swoim fachu - Kierowcy.
    Chcemy tą drogą wyrazić nasze wielkie uznanie i gorące podziękowanie dla Pani i dla wszystkich Pracowników, którzy przyczynili się, że tak cudownie spędziliśmy czas w Szwajcarii.
    Ogromna to szkoda, że tak późno odkryliśmy Pani Biuro, ponieważ kilka razy w roku wyjeżdżamy na wycieczki objazdowe, niestety z różnymi odczuciami i wrażeniami.
    Mamy ogromną nadzieję, że jeszcze wiele razy będziemy korzystać z bogatej oferty programowej Biura S-Tours.
    Pozdrawiamy.




    Ł. i E. Psota, Trzebinia

Odlotowy Paryż, VIII`2010



  • Uczestniczyłam w wycieczce do Paryża w dn.17.08- 21.08.2010. Krótko ujmując całą ocenę wycieczki muszę powiedzieć - było super. Dużo podróżuję ale po raz pierwszy nie miałam uwag(chiciaż nigdy ich nie wygłaszam). W tym przypadku musze jednak zabrać głos w ocenie przewodnika - Pani Ali. Jest to właściwa osoba na właściwym miejscu, wyjątkowo zaangażowana w swoją pracę, kompetentna, zorganizowana, niezwykle wyrozumiała wobec różnych, czasem dziwacznych próśb uczestników wycieczki, doskonale potrafi modelować relacje międzyludzkie, czym stwarza doskonałą atmosferę w grupie. Dzięki pani pilot jestem zainteresowana podóżowaniem z Waszym biurem, również doskonale zareklamowanym przez Panią Alę. Pozdrawiam i Dziękuję.




    R. Szwyngel, Konopiska

Odlotowy Paryż, VII`2010



  • Witam serdecznie!
    W dniach 28.06 - 02.07 2010 uczestniczyliśmy w wycieczce lotniczej do Paryża.
    Wycieczka do Paryża miała świetnie opracowany program.
    Hotel klasy turystycznej o znakomitej lokalizacji z widokiem na wieżę Eiffla - zapewniał przyzwoity standard na kilka dni pobytu.
    Grupa była nieduża i chętna do intensywnego zwiedzania, pogoda dopisała.
    Pilotem i przewodnikiem z Biura Podróży była Pani Alina (z różową parasolką "Paryż").
    Kompetencja, znajomość Paryża, umiejętność ciekawego opowiadania, życzliwość, uśmiech i gotowość rozwiązania każdego pojawiającego
    się problemu - to cechy naszej Pani przewodnik
    Dla przykładu - osobom wybierającym się do kabaretu nie dość że załatwiła bilety to prawie za rączkę zaprowadziła pod samo wejście.
    Koniec wycieczki, jedziemy na lotnisko i tu nastąpiła super fantastyczna rzecz -- Pani Alina opowieścią przywołała wszystkich miejsc które zwiedzaliśmy - dzień po dniu.
    Pozwoliło nam to utrwalić w pamięci całą wycieczkę.
    Komplementując - nie spotkaliśmy w naszych długoletnich eskapadach tak fantastycznego przewodnika.

    Życzymy wielu zadowolonych klientów.




    B. i P. Kowandy, Katowice

Petersburg i kraje nadbałtyckie, VIII`2010



  • Witam serdecznie:)
    Właśnie wróciłem z wycieczki do Petersburga i krajów nadbałtyckich i muszę pozwolić sobie na wiele ciepłych słów dla biura za całą organizację tej wyprawy,jak i dla wspaniałych kierowców oraz dla Pani pilotki Dominiki:) profesjonalnej pod każdym względem,pomocnej,uczynnej,mającej ogromną wiedzę,potrafiącej sprawnie zorganizować grupę,zawsze z uśmiechem na ustach,miła,życzliwa itp.,itd....
    Jestem pod wrażeniem i chociaż była to moja pierwsza podróż z Waszego biura to z pewnością nie ostatnia:)
    Pozdrowienia dla Pani Dominiki,Panów kierowców Sławka i Kazika oraz dla całej grupy:)



    Piotrek R. z Rzeszowa

Petersburg i kraje nadbałtyckie, VI-VII`2010



  • Gratulacje dla Biura Sol-tours w Krakowie.
    Byłam uczestnikiem wycieczki nr KNB0626 -Petersburg i kraje nadbałtyckie w dniach 26.06.2010-03.07.2010.Chciałam podziękować organizatorom a szczególnie Panu Leszkowi Maliszowi za wspaniałą organizację, ciekawy program oraz życzliwość i pomoc dla uczestników. Od dawna marzyłam aby móc zobaczyć te regiony Europy a szczególnie Petersburg. Zapewniam wszystkich ,że warto . Ryga, Tallin, Tartu a przede wszystkim Petersburg są architektonicznymi perełkami. Petersburg, Peterhof czy Carskie Sioło lśnią srebrem i złotem. Jest teraz szczególna dbałość o obiekty cerkiewne a Newa wspaniała. Chciałabym podkreślić, że Biuro zaangażowało w każdym z odwiedzanych krajów świetnych profesjonalnych przewodników.
    Moje uwagi : wycieczka trwała za krótko; pobyt w Petersburgu powinien być o 1-2 dni dłuższy, co pozwoliłoby na rozszerzaenie programu zwiedzania o kilka wartych tego obiektów. Proponuję rozważenie zorganizowania np. na przyszły rok wycieczki obejmującej : Moskwę, Nowogród, Jasną Polanę i Petersburg. Jeszcze raz gratuluję , dziękuję i życzę wielu sukcesów .




    M. Kantor z Krakowa

Paryż i zamki w Dolinie Loary, VII`2010



  • W dniach 03-09 lipiec..byliśmy z Państwa biura na wycieczce Paryż i zamki nad Loarą...Było fantastycznie i bajkowo...muszę zwrócić uwagę na wspaniałą panią przewodnik, dzięki której żadne materiały dla zwiedzających nie były potrzebne a sposób w jaki przekazywała nam niezbędne informacje był niezwykle barwny ale konkretny.
    Paryż to naprawdę piękne miasto z klimatem jakiego w innych miejscach brakuje...liczne restauracje i kafejki tworzą niezwykły obraz i przyciągają niczym magnes i tu ukłony dla panów kierowców którzy w bezpieczny sposób obwozili nas po tej metropolii .Aż chciałby się tam znów powrócić....
    .pozdrawiam




    I. Furgał, Kraków

Paryż i zamki w Dolinie Loary, VII`2010



  • Witam i serdecznie pozdrawiam !
    Własnie wróciłam 2.07.2010 z wycieczki Paryż i zamki nad Loarą. Obsługa
    pilota pani Magdy była profesjonalna. Przekazywała nam mnóstwo
    informacji o zabytkach Paryża i jej mieszkańcach. Na każde pytania
    udzialała mi odpowiedzi.
    Panowie kierowcy Rafał i Piotr z Tarnowa prowadzili autokar w sposób
    profesjonalny. Czułam spokój i bezpieczeństwo podczas jazdy.
    Bardzo dziekuję za wspaniałą wycieczkę i pełny profesjonalizm. Na pewno
    będę korzystać z ofert waszego biura.
    Prosze o odpowiedź.
    Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia.




    B. Dąbrowska z Kielc

Zapach Toskanii, VI`2010



  • Pomysł wycieczki doskonały, ale jeszcze lepsza pilotka Maria znająca realia Włoch, z pełnią potrzebnej wiedzy, zrozumieniem ludzi i doskonałym poczuciem humoru. Dziękujemy.
    B. Biel, Brzesko

    Wycieczka ciekawa, pilot p. Maria - duży zasób wiadomości, pomocna turystom, kierowcy wyśmienici.
    L. Karlik, Sosnowiec

    Wycieczka dobrze zorganizowana dla ludzi aktywnych, którzy chcą dużo zobaczyć, miła i fachowa obsługa, poczucie bezpieczeństwa.
    G. Urbańska, Świnna



Italia alla carta, V`2010



  • Polecam wszystkim wycieczkowiczom takie biuro. Pani Przewodnik jest pod każdym względem super. Kierowcy to klasa extra.
    E. Stysińska, Brzeziny

    Bardzo dobry program wycieczki-grupa zdyscyplinowana, było fajnie. Dziękuję.
    M. Muszańska, Jaworzno

    Wycieczka interesująca, obsługa pilota bardzo dobra, kierowcy prowadzą autokar bezpiecznie.
    E. Jaśko, Jagodowa

    Wycieczka zorganizowana profesjonalnie. Wiedza pilota i jego opieka na najwyższym poziomie, uprzejmość kierowców - super.
    Z. Koniusz, Świętochłowice

    Biuro udziela solidnych informacji. Wycieczka super, przewodnik mwspaniały. Jazda kierowców bez zastrzeżeń, przepisowo, uprzejmi.
    R. Tokarski, Lublin

    Fantastyczna Wycieczka, jestem pod wrażeniam umiejętności i wiedzy P. Pilotki, jest absolutna profesjonalistką, doskonali kierowcy.
    H. Kędziora, Kraków

Paryż i zamki w Dolinie Loary, VI`2010



  • Uczestniczyłem razem z żoną w wycieczce Paryż i zamki nad Loarą, w dniach 12.06 - 18.06.2010r, organizowanej przez Państwa Biuro Podróży - "SOL - TOURS" z Krakowa. Z wielką przyjemnością wspominamy chwile spędzone w Paryżu i w zwiedzanych zamkach, a dzięki ogromnej wiedzy oraz zmysłowi organizacyjnemu Pana Sławka - pilota wycieczki, zwiedziliśmy zabytki nie tylko będące w programie wycieczki ale też kilka ponad program.

    Dziękujemy za wspaniałe przygotowanie organizacyjne wycieczki i jej perfekcyjną realizację przez Pilota, oraz niezapomniane wrażenia, które pozostaną w naszej pamięci na zawsze. Dużą zasługę w realizacji programu mieli też Panowie Kierowcy, których jazda po zatłoczonych ulicach Paryża była wręcz perfekcyjna. Gratulujemy Państwu wspaniałego przewodnika jakim jest Pan Sławek, oraz firmie przewozowej profesjonalnych kierowców.
    Z poważaniem.



    J. i M. Kroguleccy z Przeworska

Odlotowy Paryż, V`2010



  • Witam! Minęły juz 2tygodnie od powrotu z wycieczki do Paryża ( odlotowy Paryz 11-15.05.). Miałam napisać kilka zdań zaraz po powrocie, ale wszystko zdominowała powódź. Chcę od siebie i mojej koleżanki Danuty Lewandowskiej serdecznie podziękować. Biuro niestety nie ma wpływu na pogodę , a ta była poniżej oczekiwań.. Pani przewodnik była 5++, poprostu wspaniała, elastycznie dopasowała program do pogody, nie tracąc żadnego punktu programu, świetnie: kulturalnie, ale zdecydowanie przeprowadzała poszczególne elementy wycieczki, świetnie przygotowana merytorycznie, przekazywała nam informacje w sposób umiejętny ładna polszczyzną (co wcale nie jest regułą u przewodników), czuło sie pasję i znajomość tematów o ktorych mówiła, kulturalna, uśmiechnieta, ale stanowcza, poprostu SUPER!!!

    Pewnym minusem był hotel ze względu na maleńkę powierzchnię pokoi, w których z trudem można było sie poruszać. Rozumiemy jednak, że cena detrminuje wybór. Lokalizacja hotelu blisko stacji metra przy w/w minusach stanowiła pewną rekompensatę.W sumie wycieczkę oceniamy jako bardzo udaną. Program był bardzo bogaty, wypełniony od rana do późnego wieczora; więcej w tym czasie nie dało sie zobaczyć; gdyby odlot z Paryża był po południu, możnaby zaliczyć jeszcze jeden spacer w tym przepięknym mieście. Szkoda, że dzień powrotu trudno zaliczyć jako piąty dzień wycieczki. Pozdrawiam serdecznie , mam nadzieję, że bedę jeszcze maiła okazje korzystac z ofert Waszego biura.





    J. Wilga, Kraków

Odlotowy Paryż, IV`2010



  • Witam.
    Udało nam się wczoraj szczęśliwie wrócić z Paryża - co prawda autokarem (przez pył wulkaniczny), ale jednak. Chcieliśmy serdecznie podziękować za dobrze zorganizowany wyjazd, co w dużej mierze zawdzięczamy Pani Ewelinie. To jak najbardziej właściwa osoba na miejscu pilota, z niewątpliwie dużą wiedzą i umiejętnością organizacji pobytu. Także dziękujemy bardzo jej, obsłudze biura i szefostwu, których pozdrawiamy. Już planujemy wyjazd w przyszłym roku do Rzymu, może z P. Eweliną... Będziemy Was polecać znajomym.
    Pozdrawiamy.





    K. i J. Iwanicki wraz z rodzinką z Gliwic

Odlotowy Rzym, IV`2010



  • W imieniu wycieczki "Odlotowy Rzym z Gdańska",pragnę podziękować za świetnie zorganizowaną ,ciekawą wycieczkę.Szczególne podziękowania za wspaniałe prowadzenie i bardzo dobrą opiekę a niekiedy wyrozumiałość dla Pani Ewy, która nas zaskakiwała zasobem swej wiedzy i zdolnością jej przekazania.W przyszłości marzeniem naszym jest zwiedzenie Paryża,mamy nadzieje że również za Państwa pośrednictwem.Prosimy o oferty takowej wycieczki w okresie jesieni lub wiosny,a my ze swojej strony postaramy się o większą liczbę uczestników ( bo zainteresowanie jest spore ).
    -uczestnicy-.
    PS. W załączniku przesyłamy zdjęcie zadowolonej wycieczki.
    Ja w szczególności chcę podziękować Pani za wspaniałą współprace i kontakt ,życzę powodzenia i wszystkiego dobrego.
    Z poważaniem - polecam się w przyszłości.





    P. Adamski, Gdańsk

Odlotowy Paryż z Wersalem, III`2010



  • Witam serdecznie!
    W dniach 16-20 marca 2010 całą rodziną (5 osób) uczestniczyliśmy w wycieczce lotniczej do Paryża.
    Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pomysł na lotnicze wycieczki ze zwiedzaniem najpiękniejszych miast Europy przygotowany oferowany przez Wasze Biuro Podróży uważamy za znakomity. Wycieczka do Paryża miała świetnie opracowany program. Hotel klasy turystycznej o znakomitej lokalizacji (obok wieży Montparasse) zapewniał przyzwoity standard na kilka dni pobytu. Grupa była nieduża i chętna do intensywnego zwiedzania.

    Pilotem i przewodnikiem z biura podróży była Pani Alina (z różową parasolką "Paryż").
    Życzymy wszystkim wycieczkom takich przewodników.Kompetencja, znajomość Paryża, umiejętność ciekawego opowiadania, życzliwość, uśmiech i gotowość rozwiązania każdego pojawiającego się problemu - to cechy naszej pani przewodnik.
    Po Luwrze i Wersalu dodatkowo oprowadzała Pani Ania (mieszkająca w Paryżu). Robiła to również bardzo dobrze. Dopisała nam także wiosenna pogoda w Paryżu.

    Już wybraliśmy następną wycieczkę lotniczą z Waszej oferty . Będzie to Barcelona (7 dni).
    Pozdrawiamy.





    K. i W. Piwowarczyk, Myślenice

Odlotowy Paryż, Sylwester, XII/I`2010



  • Szanowna Pani
    Tamara Wysłocka-Bobko.
    Szanowna Pani, wykupiliśmy u Państwa pięciodniowy wyjazd do Paryża w dniach od 29. 12 do 02. 01. 2010. Naszym przewodnikiem była Pani Alina. Chcemy na Pani ręce bardzo podziękowac Pani Alinie za wspaniałą wycieczkę, opiekę pilota, za przekazanie olbrzymiej ilości w bardzo ciekawej formie informacji o Paryżu, historii oraz jego mieszkańcach. Bardzo chętnie na następny wyjazd wyjedziemy z Pani biura ale jeżeli naszym przewodnikiem będzie Pani Alina. Jeszcze raz dziekujemy oraz pozdrawiamy .



    E. i A. Mierzwa, Skrajnica

Odlotowy Rzym z Neapolem, IV`2009



  • Witam,
    przepraszamy, że dopiero teraz wyrażamy swoją opinię, ale podobno lepiej późno, niż wcale.
    Chcielibyśmy bardzo podziękować Panu PILOTOWI naszej wycieczki, który wykazał się szczególną kompetencją i umiejętnie nas oprowadzał po Rzymie, Neapolu i nie tylko. Opowiadał nam o wielu ciekawych, historycznych faktach.
    Wycieczka profesjonalnie, rzetelnie przeprowadzona, bardzo dobrze wykorzystany czas. Warunki w hotelu na 5, jadłospis na 2, gdybyśmy chcieli użyć skali szkolnej. Z wielką przyjemnością nadal wspominamy chwile spędzone we Włoszech. Przewodnik przekazał nam sporą pozapodręcznikową wiedzę i w niezwykle interesujący sposób pokazał miasto i jego okolice. Widać było, że Pan Pilot lubi swoją pracę.



    K. i J. Junior Klimczak, Zduńska Wola

Odlotowy Paryż z Wersalem, IX`2009



  • Byliśmy we wrześniu z Sol-tours w Paryżu-Wersalu, to nasz kolejny wyjazd z Państwa Biurem, impreza bardzo udana, super zorganizowana gdziekolwiek się zjawialiśmy to nie czekaliśmy i zyskaliśmy na czasie , wszystko było "dopięte na ostatni guzik"super przewodniczka i pilotka - niestrudzona w swojej pracy bardzo rzetelna i kompetentna. Pani pilotka przekazała nam ogromną wiedzę i w niezwykle interesujący sposób pokazała miasto. Gratulujemy i dziękujemy Pani Ewelinie i Państwu za wspaniałe spędzone dni w Paryżu, ze Pani Ewelina była dla nas tak opiekuńcza i niestrudzona w swojej pracy, wszystkim razem i każdemu z osobna- jak była taka potrzeba tłumaczyła i wyjaśniała, udzielała informacji na różne pytania. Jest osobą bardzo uczynną, ciepłą i bardzo sympatyczną. Pani Ania, która oprowadzała nas po Luwrze i Wersalu, opowiadała bardzo ciekawie i interesująco- bardzo miła osoba, sprawnie oprowadzała naszą grupę. Mieliśmy szczęście do "dobrych" przewodniczek, Te osoby są dla uczestnika wycieczki najważniejsze a zarazem są wizytówką Biura Podróży. Serdecznie pozdrawiamy obie Panie. Z całą odpowiedzialnością polecamy Państwa Biuro naszym znajomym, aby mogli skorzystać z rzetelnych i profesjonalnych usług turystycznych. Jesteśmy bardzo zadowoleni i zastanawiamy się nad kolejną podróżą z Państwa biurem. Bardzo proszę o przysłanie katalogu na rok 2010 na nasz adres domowy. Życzymy Państwu wielu sukcesów w pracy zawodowej i w życiu osobistym. Serdecznie pozdrawiamy.



    M. i K. Ciurys, Grabów

Paryż i zamki w Dolinie Loary, IX`2009



  • Szanowni Państwo.
    Byłem razem z żoną uczestnikiem wycieczki objazdowej do Paryża i zamków nad Loarą w dniach 19.09 - 25.09.2009r.
    organizowanej przez Państwa Biuro Podróży - "SOL - TOURS" w Krakowie.
    Z wielką przyjemnością nadal wspominamy chwile spędzone w Paryżu i okolicy, a dzięki olbrzymiej wiedzy dotyczącej zabytków Paryża i doskonałemu przekazaniu jej przez pilotkę wycieczki uczestnikom, wspominać będziemy wycieczkę jeszcze b. długo.
    Dziękujemy za wspaniałe przygotowanie organizacyjne wycieczki i jej perfekcyjną realizację przez Panią pilotkę. Realizacja programu niemal co do zaplanowanej minuty, umożliwiła nam zwiedzenie maksymalnej iliści zabytków oraz poznać ich historię i architekturę. Perfekcyjna i mistrzowska jazda Panów Kierowców po zatłoczonych ulicach Paryża wzbudzała w nas podziw.
    Jeszcze raz serdecznie dziękujemy za wspaniałą, choć trzeba przyznać, męczącą wycieczkę. Gratulujemy wspaniałych przewodników: p. Magdę i p. Mariusza, oraz współpracę z przewoźnikiem mającym tak wspaniałych kierowców i luksusowe autokary.
    Dziękujęmy!!
    Z poważaniem


    L. i M. Pawlikowie, Gliwice

Odlotowy Rzym z Neapolem, IX`2009



  • Wczoraj wróciłam z wycieczki Odlotowy Rzym z Neapolem ( 24-28 09 z Warszawy). Wycieczka świetna. Program ambitny, ale pomyślany tak, żeby dać uczestnikowi możliwość ogólnego zapoznania się z miastem i choć trochę z jego zabytkami. Trochę trzeba się nachodzić, ale warto. Sztuką samą w sobie był pilot. Z tak zorganizowanym, miłym i nastawionym na turystów pilotem zetknęłam się po raz pierwszy. Był on ogromnym atutem tej wycieczki (..)
    Z poważaniem


    A. Sarna, Warszawa

Paryż i zamki nad Loarą, IX`2009



  • Minuty spędzone w Katedrze Notre Dame - wpatrywanie się w Pietę
    przy dźwiękach Ave Maria w tle..., "gapienie się" na "migotającą" wieżę Eiffla w czasie wieczornego zwiedzania miasta - chwile bezcenne,
    cudowne i niezapomniane....
    Dziękuję za zorganizowanie tej wycieczki - była dla mnie świetnym zakończeniem wakacji. Pełen profesjonalizm, idealna organizacja, punktualność, kompetentny i cierpliwy Pan Przewodnik...
    Polecam Państwa Biuro znajomym, a sama mam nadzieję skorzystać z usług Sol-Toursa w przyszłym roku.
    Pozdrawiam!
    Ewelina



    Ewelina, Temeszów

Zapach Toskanii, IX`2009



  • Witam w imieniu Tyszan.Wycieczka/Zapach Toskani/była niesamowitym przezyciem. Pilot jest niesamowitym człowiekiem-wesoły,zawsze uśmiechnięty.bogaty w informacje na temat Włoch i uczciwy.Rozliczył sie z nami wszystkimi wydatkami.Zwrócił pozostałą,zaoszczędzoną kwotę. Także panowie kierowcy-ostrożni,odpowiedzialni,pomocni.Praktykantka panna Kasia również jest dobrym materiałem jako pilotka na Włochy. Piloci posiadają mniesamowitą wiedzę na temat Toskani i Włoch.Gratulujemy takich pracowników. Serdecznie dziękujemy za wspaniałą wycieczkę i mamy nadzieję,że nie ostatnią. Pozdrawiamy serdecznie.Dodam,że wycieczka objazdowa odbyła sie 13-19 września br.



    G. Kozak , H. Pogoda, R. Śmigielska, Tychy

Odlotowy Rzym, VIII`2009



  • Witam serdecznie. Bylismy z mężem na tej wycieczce w dniach 21-24.08. Wspominamy ją baaardzo, baaardzo sympatycznie, wycieczka świetna , w pełni zrealizowana programowo, a dzięki panu Pilotowi nawet poza -wycieczka fakultatywna do Tivoli i Nettuno - strzał w dziesiątkę. Dla nas to niezapomniane chwile i cenne wspomnienia-dzięki niezawodnemu przewodnikowi panu Pilotowi. Bardzo dobra organizacja i troska o turystę -KAŻDEGO - z jego strony. Polecamy Sol-Turs i juz myślimy o kolejnej...może Paryż...


    Asia i Mariusz, woj.opolskie

Krajobrazy Chorwacji, IX`2009



  • To biuro po prostu nie zawodzi. Całkowicie otrzymuje się to, na co się liczy.


    J. Wachnik, Kraków

Krajobrazy Chorwacji, IX`2009



  • Wycieczka zorganizowana profesjonalnie, Pani Pilot rewelacyjna, kierowcy godni zaufania. Widać starania biura o każdego z klientów. Dziękuję za doskonałą wycieczkę i wspaniałą atmosferę oraz niezapomniane wrażenia.


    podpis nieczytelny

Zmęczeni ale szczęśliwi.Było super wszystko na 100%!
P. Zdzisław uczestnik wycieczki do Pragi

Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, VIII`2009



  • Witam serdecznie,
    bardzo dziękujemy za zorganizowanie tak profesjonalnej i na taka cene wycieczki do Rzymu.
    Pomijając niestety troszke problemów z jednym niereformowalnym Panem, który to napewno utkwił w Państwa pamięci -"smsami o wszystkim":),
    miło i sympatycznie wspominamy ten wyjazd, a to tylko dzieki Państwa fantastycznej pilotce Pani Ewie:), której to jeszcze raz serdecznie dziekujemy za swoje opanowanie i profesjonalizm.
    Pozdrawiany całe biuro i prosze przekazać równiwz pozdrowienia dla Pani Ewy, oraz jeśli to możliwe fotke dla niej.
    Pozdrawiam



    I. Gill , Gdynia

Odlotowy Rzym, VIII`2009



  • Witam.
    Byliśmy z żoną uczestnikami wycieczki do Rzymu w dniach 21-24.08.
    Dziękujemy za tak perfekcyjnie przygotowaną imprezę.
    Bawiliśmy się wspaniale a bolące nogi moczyliśmy w morzu .
    Nasz opiekun i przewodnik Pan Filip to BEZCENNY SKARB Waszej Firmy ( nie mówcie Mu tego bo może wpaść w samouwielbienie).
    Ale na poważnie jego praca i zaangażowanie w wypełnienie naszego czasu było na najwyższym poziomie.
    Już myślimy o czymś następnym!!!.
    Pozdrawiamy i życzymy wszystkiego najlepszego i oby tak dalej!!!
    Pozdrawiam




    J. Ostrowski, Żywiec

Paryż i zamki w Dolinie Loary, VIII`2009



  • Bardzo dziękuje za wspaniałą wycieczkę : Paryż i zamki nad Loarą
    /8-14.8.2009/. Interesujący program, poznanie najbardziej niezwykłych
    zabytków miasta, doskonała organizacja poszczególnych dni - wszystko to
    pozostawia niezapomniane wrażenia. Do tego koniecznie nalezy dodać
    kapitalną obsługę: dobre hotele, nowy, czysty autobus, uprzejmość
    kierowców i nade wszystko humor pilota - p.Witka. Doceniam także
    wszelkie podkreślenia polskich akcentów w Paryżu. I mam nadzieję, że na
    kolejnych wyjazdach mogę na Pana liczyć :-)

    PS: W ostatni dzień zwiedzania można by spokojnie do punktu programu
    dodać wizytę na cmentarzu Pere-Lachaise /mielismy dośc dużo czasu
    wolnego i dośc wczesnie opuszczaliśmy Paryż kierując się do kraju/.

    Pazdawiam




    M. Głowacka, Rzeszów

Italia alla carta, VII`2009



  • Witam serdecznie,
    Przepraszam , ze jeszcze zawroce glowe ale nie darowalbym sobie
    aby w kilku slowach nie podsumowac przezytej kilkunastodniowej przygody.

    Chcialbym Panstwu bardzo podziekowac za wspaniale zorganizowana wycieczke i wypoczynek.
    Organizacyjnie otrzymalibyscie Panstwo najwyzsza z ocen. Przemila obsluga w Panstwa biurze , perfekcyjnie
    dograne wszystkie elementy wycieczki ( przed nocleg w hotelu , organizacja parkingu , podjazd autokaru , etc)
    fantastyczny pilot wycieczki. Pani Maria jest super super przewodnikiem , pilotem , opiekunem
    i przemila osoba!!!

    Wycieczka byla wspaniala. Nie majac ofert na wybrzezu mielismy troszke obaw
    czy wyjazd do Krakowa to dobry pomysl. Teraz juz wiem , ze to bylo najlepsze z rozwiazan.
    Chcielibysmy raz jeszcze skorzystac z Panstwa uslug wyjezdzajac tym razem do Hiszpanii
    Francji lub miejsca , ktore moglaby Pani juz teraz polecic.
    Bylbym zobowiazany gdyby mozna bylo otrzymac od Panstwa katalog lub biuletyn opisujace
    kazda z proponowanych wycieczek.

    p.s Wracajac na chwilke do wycieczki wloskiej mialbym tylko jedna uwage
    aby dokladniej sprawdzac standard wloskich hoteli. Pani uwaga dotyczaca gwiazdek
    okazala sie jak najbardziej trafna. Trzy gwiazdeczki w wydaniu wloskim to moze sie
    okazac jedna w wydaniu polskim. Hotel w Rimini to byla malenka porazka. Rehabilitacja
    okazalo sie jedzenie , ktorego bylo duzo i roznego rodzaju. Rozumiem cos za cos ale czlowiek
    szybko przyzwyczaja sie do dobrego.

    Zapomnialem wspomniec rowniez o autokarze i Panach kierowcach , ktorych
    to prace okreslilbym jako wzorowa i bardzo uprzejma. Zawodowcy!!!
    Autokar bez zastrzezen , komfort.


    Konczac chcialbym raz jeszcze bardzo bardzo podziekowac i zyczyc Panstwu
    zdrowia i samych sukcesow w pracy.

    Pozdrawiam





    A. i D. Burdyńscy, Gdynia

Anglia-Walia-Szkocja, VII`2009



  • Wycieczka zgodna z oczekiwaniami, profesjonalnie przeprowadzona, dobrze wykorzystany czas. Ucieszyły mnie dodatkowe punkty programu, które udało się zrealizować. Biuro warte polecenia znajomym.


    A. Chmielewska, Kraków

Anglia-Walia-Szkocja, VII`2009



  • Niewiele biur podróży i prowadzących wycieczki pozostawia po sobie wrażenie, że są dla nas uczestników, a nie odwrotnie, i za to dziękuję...


    J. Ryszka, Radlin

Krajobrazy Chorwacji, VII`2009



  • Wycieczka bardzo dobrze zorganizowana, dużo zwiedzaliśmy, pogoda super dopisała, wracam pod dużym wrażeniem.

    Bardzo dobra organizacja wyjazdu, maksymalnie wykorzystany czas przeznaczony na zwiedzanie.


    S. Bania, Czarny Dunajec
    E. Zawistowska, Białystok

Krajobrazy Chorwacji, VII`2009



  • Bardzo dobrze zorganizowana impreza, świetny pilot, dobre hotele. Solidne, uczciwe biuro podróży, urlop w dobrych rękach.



    M, Kruk, Kraków

Odlotowy Rzym, VI`2009



  • Chcielibyśmy serdecznie podziękować za bardzo udaną wycieczkę "Odlotowy Rzym" w dniach 26-29.06.2009r. Wielkie zaangażowanie i wiedza naszych przewodniczek Pani Ewy i Pani Lidki pozwolilo nam w tak krótkim czasie poznać bogatą historię i liczne zabytki Wiecznego Miasta. Cala impreza byla przygotowana i przeprowadzona profesjonalnie. Uważamy, że Wasze biuro jest godne polecenia.




    W. R. Cieślak, Sosnowiec

Odlotowy Rzym, VI`2009



  • Pragnę podziękować za bardzo udaną imprezę. Przewodnik Pani Jadwiga, bardzo symatyczna i profesjonalna. Wycieczka spełniła wszystkie nasze oczekiwania, było wspaniale. Zapewniono nam dobrą organizację, wspaniałą pogodę, mile towarzystwo i oczywiście ogrom wiedzy. Dobra organizacja sprawiła że wycieczka ta pomimo bogatego programu nie była męcząca. Przesyłam pozdrowienia dla Pani przewodnik.




    Bogumiła i Leszek z Tarnowa

Odlotowy Paryż, VI`2009



  • Niezapomniane chwile z Sol-Toursem. Przyjemna atmosfera, ciekawy program wycieczki.



    W. i M. Ryzlak, Łódź

Odlotowy Londyn z Windsorem, V`2009



  • Wycieczka od początku do końca b. dobrze zorganizowana. Opieka pilota na najwyższym poziomie - pod każdym względem.



    M. Pazik, Zabrze

Odlotowy Londyn, V`2009



  • Wróciliśmy z wycieczki do Londynu z Windsorem w dniach 14-17.05.2009. Chcielibyśmy podzielić się refleksjami z tej imprezy, która jest dla nas pierwszą wycieczką z Waszym Biurem.

    Na podkreślenie zasługuje bogaty program, który został rozszerzony i całkowicie zrealizowany. Oczywiście wymagało to odpowiedniego tempa, organizacji i dyscypliny. Cały czas mieliśmy zapewnioną bogatą i komunikatywną informację o zwiedzanych obiektach a w trakcie przejazdów popularno-naukowe wykłady z historii bogato wzbogacone anegdotami.

    Po trudach dnia regenerację sił gwarantowała solidna obiadokolacja a potem wypoczynek w hotelu. Poziom i jakość usług hotelowych był bardzo wysoki; nowy obiekt oraz komfortowe wyposażenie pokojów.

    Taka realizacja wycieczki była możliwa dzięki pracy Pani Ewy D. Oprócz profesjonalnej i całkowicie zaangażowanej postawy w pełnieniu funkcji pilota stworzyła ona w grupie atmosferę, która spowodowała jej szybką integrację, co pozwoliło na uniknięcie jakichkolwiek konfliktów, o które w takiej grupie nie jest trudno.
    Pragniemy podziękować Pani Ewie za jej trud, dzięki któremu mieliśmy udaną wycieczkę a Waszemu Biuru gratulujemy tak profesjonalnego współpracownika.

    Pozdrawiamy,



    M. i A. Płoszajowie, Gliwice

Odlotowy Paryż 4*, V`2009



  • Witam! Impreza udana, przewodniczka Pani Magda bardzo profensjonalna z dużą wiedzą. Chcemy zrobić z Waszym biurem jeszcze w tym roku Londyn. Chętnie wybralibyśmy się do Barcelony, ale jakby była związana ze zwiedzaniem Andory! Żona chce także jesienią pojechać na zakupy do Mediolanu. Tyle na gorąco, dziękujemy za świetnie zorganizowaną wycieczkę do Paryża. Pozdrawiam.





    J. Leśnik z Raciborza

Praga-Wiedeń-Morawski Kras, V`2009



  • Wróciliśmy wczoraj z tej bajecznej wycieczki pełni wrażeń i bardzo zadowoleni.Spełniła ona nasze oczekiwania, chodziło o wprowadzenie nas ogólny rys obu stolic. Teraz mamy już jakie takie pojęcie i możemy planować zwiedzanie obu stolic w wolniejszym tempie, wybierając te miejsca które szczególnie nam się podobały.Dodatkowo pomysł z pieczonym prosiakiem był strzałem w dziesiątkę.Do ogólnego zadowolenia przyczyniła się przesympatyczna pani przewodnik Lucyna N., która nietylko potrafiła nas zainteresować wieloma drobiazgami podczs zwiedzania ale wszelkie problemy natury osobistej pomagała rozwiązać z właściwym sobie wdziękiem. Jest osobą bez nerwów co przy 40 kilku różnych charakterach jest czymś wyjątkowym.Nie będe już rozwodziła się nad jej wiadomościami.A my turyści chwilami byliśmy bardzo dociekliwi.Na pochwałę zasługują również dwaj panowie J. czyli nasi kierowcy.Dosyć że prowadzili autokar z wielką wprawą to jeszcze nam dogadzali serwując napitki. Nie było ważne kiedy czy gdzie a zamówiony napój z uśmiechem był podawany spragnionemu.Moim znajomym będziemy polecać usługi waszego biura jak również my znów się gdzieś z SOL-TOURSem wybierzemy. Jeszcze raz dziękujemy.



    T. i Z. Mortka, Oświęcim

Odlotowy Londyn, V`2009



  • Najlepiej zorganizowana wycieczka na jakiej byłem, bogaty program, dobra organizacja.



    P. Fąfara, Nowy Sącz

Odlotowy Rzym z Neapolem, V`2009



  • Witamy serdecznie,
    ponownie skorzystaliśmy z usług Waszego Biura biorąc udział w wycieczce "Odlotowy Rzym z Neapolem" w dniach 17-21 maja 2010. Tym razem również jesteśmy bardzo zadowoleni z programu oraz sposobu realizacji imprezy. Nasza pilotka, Pani Ewa, opiekowała się grupą bardzo profesjonalnie oraz dzieliła się z nami swoją wiedzą na temat Rzymu i okolic. Dziękujemy Jej tą drogą za sympatyczną atmosferę, którą potrafiła stworzyć w tak dużej grupie.
    Pozdrawiamy,



    M. i A. Płoszaj z Gliwic

Odlotowy Rzym, I`2009



  • Witam . Chciałabym serdecznie poddziękowąć za organizację sylwestra w
    Rzymie ( wylot z Katowic). Jetseśmy z mężem bardzo zadowoleni. Wielkie
    ukłony dla pani Ewy-pilotki.
    Dziękuję.
    SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! Pozdrawiam.



    A. Rzycka, Bytom

Odlotowy Rzym, XI`2008



  • WITAM, CHCIAŁEM POCHWALIĆ ZA ZAORGANIZOWANIE SUPER ODLOTOWEGO RZYMU. WYCIECZKA SUPER. CIEKAWE MIEJSCA ORGANIZACJIA WYCIECZKI NA 300 PROCENT. PANI NASZA PRZEWODNIK PANI EWA PRZESŁAŁA NAM OGROMNĄ WIEDZE O RZYMIE ORAZ SŁUŻYŁA POMOCĄ WE WSZYSTKICH SPRAWACH ORAZ NASZA PRZEWODNICZKA W WATYKANIE TEZ SUPER POLECAM!!! PS POZDROWIENIA DLA KOLEZANKI Z AUTOBUSU, KTÓRA MI TOWARZYSZYŁA W PODRÓZY


    K. Zaczyk, Nędza

Odlotowy Paryż, X`2008



  • Witam,
    W październiku byliśmy z mężem w Paryżu, było świetnie. Hotel mógłby być
    troszkę lepszy i trochę mniej zwiedzania ;)) choć wiem, że przy
    mniejszym obłożeniu nie byłoby możliwości zobaczenie tego wszystkiego. W
    zasadzie piszę z powodu Pani Magdy, która była naszą przewodniczką.
    Chciałam jej podziękować. Jest super przewodnikiem, profesjonalnym i
    świetnym, miłym człowiekiem. Jak przyjdzie mi kiedyś jeszcze raz jechać
    do Paryża to tylko z nią. Pozdrowienia dla Pani Magdy.


    E. Taraszkiewicz, Katowice

Skarby Italii, IX`2008



  • Witam,
    w imieniu A. Kobus i M. Szczypki, ktore uczystniczyly w wycieczce Skarby Italii przez Pana pilotowanej, chcialabym bardzo serdecznie podziekowac za wspaniale przygotowanie i prowadzenie!
    Z powazaniem,


    M. Kobus, Gaj

Odlotowy Rzym, IX`2008



  • Witam serdecznie.
    W środę wróciliśmy z żoną z zorganizowanej przez wasze biuro wycieczki "ODLOTOWY RZYM Z HOTELEM NAD MORZEM". Krótko mówiąc było wspaniale, a wszystko dzięki naszemu pilotowi i przewodnikowi, który tak zaplanował zwiedzanie że zrealizowaliśmy cały program i starczyło jeszcze miejsca na dodatki, pokazał nam Rzym z innej strony, gdzie mieliśmy możliwość odczuć klimat starożytności. Dzięki temu, że lot powrotny był wieczorem mieliśmy jeden dzień dodatkowo, który był również super zagospodarowany za sprawą naszego pilota któremy chciało się zorganizować busa i pokazać nam cudowne miasteczko Tivoli, ze swymi wspaniałymi villami które wywarły na mnie większe wrażenie niż Rzym. Mam nadzieję że w przyszłym roku równiez uda nam się pojechac z wami na wycieczkę, której celem będzie Toscania i życzył bym sobie aby naszym pilotem był P. Filip, ze swoją wiedzą i chęcią działania.
    Pozdrawiam.





    A. Możdżeń, Żory

Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, IX`2008



  • Witam

    Chciałabym bardzo pochwalić Państwa firmę za zorganizowanie tego typu wyprawy ( zwiedzanie + wypoczynek ).

    Impreza była bardzo udana.

    Przewodnicy super .

    I to że mogłam dołączyć do wycieczki samolotowej własnym transportem .

    Ale żeby już zupełnie nie przesłodzić mam oczywiście parę uwag a tak naprawdę to tylko dwie ale za to uciążliwe dla mnie podczas pobytu.

    Myślę że przydadzą się Państwu na przyszłość.

    Pierwsza to konsolidacja grupy i tu poważna uwaga do przemiłej skąd inąd przewodniczki .

    Brakowało mi spotkania zapoznawczego z grupą. Przecież wystarczyło parę słów do całej grupy po kolacji przy lampce wina ( zebrać po 1 EUR albo doliczyć do kosztów wycieczki ).

    Przecież mieliśmy dość dużo czasu dla siebie po 2 dniach wyjazdu do Rzymu . Np. jeden z uczestników wybrał się pociągiem na Monte Casino, a mój mąż chętnie wybrałby się tam swoim samochodem . Także z rozowy z dwoma innymi uczestniczkami okazało się, że też by się chętnie zabrały na tego typu wyprawę. Nie podobało mi się podchodzenie przez przewodniczkę do poszczególnych stolików ( 4 osobowych ) i informowanie w ten sposób.o różnych możliwościach spędzania wolnego czasu.

    A szkoda bo grupa była bardzo sympatyczna i chętna do wspólnego spędzania czasu i zwiedzania okolicy . Nie wszyscy jednak są otwarci i łatwo nawiązujący kontakty. Nie piszę tego w swoim imieniu, ale wiem od innych że bardzo brakowało jakiegoś początkowego wspólnego wieczoru.

    Druga sprawa to hotel i wyżywienie.

    Naprawde nie mam nic przeciwko lokalnym daniom , ale brak porannej kawy we Włoszech ( była zbożowa mieszanka ) to lekka przesada. BRAK DOBREJ KAWY W HOTELU 3 GWIAZDKOWYM I TO WE WŁOSZECH . Tutaj gospodarz trochę przesadziła.

    To tyle dziegciu.

    Reszta była przesympatyczna. Na pewno gdy będę miała możliwość to chętnie skorzystam z ofert Waszego biura.

    Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję za możliwość przyłączenie się do wyprawy.










    B. Nasiadek, Ostrów Wlkp.

Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, VIII`2008



  • Serdecznie panią Ewę pozdrawiamy dziękując za życzliwe i troskliwe
    pilotowanie naszej wycieczki do Włoch w dniach 10-17 sierpień 2008, oraz
    ciekawe, fachowe oprowadzanie po Włoszech nie szczędząc nawet dodatkowych
    wysiłków. Wspominamy panią bardzo ciepło, z szacunkiem i wdzięcznością .
    Prosimy również przekazać nasze podziękowania firmie.
    W załączeniu zdjęcia z wycieczki.




    M. i A. Passini, Warszawa

Odlotowy Rzym, IX`2008



  • Dziękujemy za tak wspaniałą wycieczkę za pracę i zaangażowanie naszego Pana pilota za te klimaciki i niespodzianki, Tivoli jest przeurocze.
    Dziękujemy również Pani Ani przewodniczce po Watykanie i starożytnym Rzymie za przekazoną wiedzę i te anegdotki, które sprytnie wplatała w opowieści. Jeszcze raz dziękujemy Wam wszystkim za tak wspaniałą wycieczkę napewno jeszcze nie raz skorzystamy z Państwa biura, życzymy powodzenia.



    J.P. Sobel, Zabrze

Skarby Italii, IX`2008



  • Witam!
    Jestem zadowolony z wycieczki i cieszę się, że brałem w niej udział.
    Pilot była znakomita.
    Niedogodnością były: brak wypoczynku po przyjeździe i przed wyjazdem.
    Pozdrawiam i życzę dalszego rozwoju Biura Turystycznego.


    J. Smoła, Rzeszów

Cztery Kraje, VII`2008



  • Z wycieczki "Cztery kraje" do Austrii, Szwajcarii, Liechtensteinu i Niemiec
    wróciłam oczarowana. Ciekawa trasa dla koneserów pięknych widoków:
    malownicze góry, jeziora, wodospady i kolorowe perełki lokalnej architektury.
    W ciągu 7 dni natura uraczyła nas śniegiem na szczycie Santis,
    zrosiła letnim deszczem, postraszyła burzą i dała wygrzać się w letnim słońcu.
    Był rejs statkiem i górskie kolejki - słowem mnóstwo wrażeń.
    Dzięki pilotowi, chętni mieli możliwość
    poszerzenia programu o ciekawe i oryginalne miejsca, takie jak
    świat kryształów Swarovskiego w Austrii, góra Pilatus w Szwajcarii
    i po drodze piękne trasy widokowe.
    Prawdziwy raj dla miłośników fotografii,
    a jednocześnie bez tłoku i przepychania na turystycznym szlaku.


    Wyrazy wdzięczności i podziękowania dla organizatorów.




    I. Ćwik z Gdańska

Odlotowy Rzym, VII`2008



  • Rzym koniecznie trzeba zobaczyć, fachowość i doskonała wiedza pilota, wszystko odbyło się zgodnie z planem, polecam.


    podpis nieczytelny

Cztery Stolice, VII`2008



  • Serdeczne podziękowania dla pani pilotki/przewodniczki i kierowców. Byłyśmy
    na wycieczce 4 stolice (8-13.07.08r.). Program wycieczki bardzo ciekawy i
    dobrze zorganizowany.




    Pozdrawienia - mama z córką z Bełchatowa

Petersburg i Kraje Nadbałtyckie, VI/VII`2008



  • Dziękujemy bardzo za wspaniałą wycieczkę do krajów nadbałtyckich i ST. Petersburga. Była wspaniała organizacja, świetny autokar i jego kierowcy, wspaniała przewodniczka po ST. Petersburgu. Jednego czego brakowało w programie to nocnej przejażdżki po Newie. Ale i tak było super. Jeszcze raz dzięki za umożliwienie doznania nam tylu wspaniałych wrażeń.




    H. i P. Faberowie z Bielska-Białej

Odlotowy Paryż, VI`2008



  • "Odlotowy Paryż" to wycieczka marzeń wielu osób.W krótkim czasie przegląd najważniejszych miejsc a przy takim przewodniku jak p.Alina to po prostu majstersztyk. Nawet 14 linii metra nie są mi straszne i myślę, że trochę wolniej ale dotarłabym do wyznaczonego celu.Marzę o oglądnięciu występu kabaretu Moulin Rouge ale tym razem przegrałam z mistrzostwami piłkarskimi które oglądnełam z grupą kibiców na telebimie. Było extra.Coś za coś. A może któryś z programów wycieczkowych wziąby taką ewentualność pod uwagę by Moulin Rouge oglądnąć nie tylko z zewnątrz ale i by być na spektaklu? Piszę się wtedy ponownie na wycieczkę do Paryża! .Pani przewodnik jeszcze raz dziękuje i życzę dobrej kondycji do biegania z turystami po "cudnym" mieście.
    Ps.Parasolka ma obecnie kolor ciemno niebieski!




    Teresa i ZdzisLaw z Oświęcimia

Odlotowy Paryż, VI`2008



  • Byliśmy uczestnikami wycieczki "Odlotowy Paryż" która odbyła się w dniach 4.06.2008 - 8.06.2008.
    Chcieliśmy na Pani ręce złożyć podziękowania najpierw dla całego B.P. Sol-Tours za organizację tej wspaniałej imprezy oraz za rzetelną informację w internecie o programie i warunkach uczestnictwa, Pani - za sprawną i miłą korespondencję elektroniczną. Szczególne podziękowania należą się niestrudzonemu naszemu pilotowi - za profesjonalne poprowadzenie całej imprezy.
    Jeszcze raz serdecznie pozdrawiamy .



    E. i M. Deja, Ornotowice

Odlotowy Rzym, V`2008



  • Witam serdecznie.

    W imieniu dwóch uczestniczek wycieczki „odlotowy Rzym w dniach 09-12/05/2008 I. Witkowskiej i B. Rasz chciałabym serdecznie podziękować za bardzo dobrą organizację wyjazdu oraz przekazać serdecznie podziękowania dla niestrudzonej pani przewodnik.
    Pozdrawiam



    Grażyna Witkowska-Felczerek, Biuro Invia

Odlotowy Paryż, IV`2008



  • Dzień dobry.
    W kwietniu z żoną byliśmy na wycieczce 5 dni w Paryżu. Chcieliśmy podziękować za bardzo udane 5 dni. Rewelacyjna organizacja i pomysł. Wielkie podziękowania dla naszego pana pilota, wszystko co robi, robi z poświęceniem i zaangażowaniem. Pozdrawiamy całe Biuro i zastanawiamy się gdzie pojedziemy z Wami następnym razem.


    Gosia i Marek

Odlotowy Paryż, II`2008



  • -Wycieczka naprawdę cudowna. Pilot opowiadał b. ciekawe rzeczy, o których nie przeczyta się w żadnej książce. Czas miło spędzony. Wspaniale ustawiony pogram.
    -Odlotowa wycieczka ! Bardzo ciekawy program i miasto interesująco przedstawione przez przewodnika.
    - Fantastyczna, do powtórzenia. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tej świetnej wycieczki.
    -Super Paryż w pigułce, a pilot super ! super !


    p. nieczytelny / Asia / M.P. Cecelscy, Bydgoszcz / K. Piaszczyńska, Warszawa

Odlotowy Paryż, X`2007



  • -Organizacja wycieczki bradzo dobra, miła i przyjazna atmosfera, głównie dzięki wspaniałemu pilotowi.
    -Dobra organizacja, bogaty program zwiedzania, pilot wycieczki bardzo kompetentny, komunikatywny, dysponujący dużą wiedzą, dobry ogranizator.


    K. Buława, Lędziny / p.nieczytelny

Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, IX`2007



  • -Wykorzystanie czasu i program super. Parofesjonalizm Pani pilot - rewelacja.
    -Wycieczka ciekawie zorganizowana. P. pilotka bardzo ciekawie opowiadała i była bardzo pomocna.
    -Dobrze zorganizowana pod względem wycieczkowym, dużo zwiedzania, polecam Panią pilot.
    -Bardzo dobra organizacja, niezapmoniane wrażenia, posiłki smaczne, wspaniałe widoki, poleciłabym znajomym, rodzinie. Wspaniała Pilotka.


    F. Salamon, Szczawnica / p.nieczytelny / PP. Kwiecińscy, D. Górnicza /

Odlotowy Paryż, VI`2007




  • -Świetna formuła organizacji tego typu imprez, tj. zakwaterowania w centrum, poruszania się metrem.
    -Bardzo dobra organizacja, bardzo wysoko oceniam pilota jako rezprezentanta biura.
    -Wspaniała wycieczka, świetna organizacja,
    kompetentna Pani pilot.



    M. Krawczyk, Bielsko-Biała / J. Kendzia, Jastrzębie Zdrój / A. Jabłońska, Bytom

Paryż i zamki VIII`2007



  • Szanowna Pani Tamaro!



    W dn. 11-17 sierpnia braliśmy udział w imprezie „Paryż i zamki w dolinie Loary”.

    Od tej wycieczki minęło już trochę czasu i wspominając ją, postanowiliśmy podzielić się
    z Panią naszymi wrażeniami a przede wszystkim, serdecznie podziękować za zorganizowanie tak udanej imprezy.

    Sposób w jaki Pan Pilot prowadził wycieczkę był imponujący. Konkretna wiedza przeplatana inteligentnym dowcipem oraz trafne riposty na pomysły „klientów” to gwarancja nie tylko dobrej zabawy ale i sukces Państwa firmy, - dziękujemy.

    Program wycieczki był bardzo atrakcyjny i w pełni zrealizowany. Dzięki wiedzy
    i operatywności pilota nie musieliśmy stac w jakże długich kolejkach do zwiedzanych obiektów… mogliśmy też zobaczyć Paryż nie tylko od strony widokówek i folderów
    ale także jego „dzień powszedni”.


    Bardzo dziękujemy i doceniamy warunki mieszkaniowe oraz wyżywienie jakie było dla nas zorganizowane. To my byliśmy tymi, którzy zostawili w pokoju hotelowym na stole obrączki…i po powrocie zastaliśmy je w tym samym miejscu.

    Było nam bardzo miło uczestniczyc w tej imprezie. Zarówno pilot jak i kierowcy
    (p. Andrzej i p. Zdzisław – pełen profesjonalizm, mówię to jako funkcjonariusz
    Straży Granicznej) to osoby, które sprawiły, że czuliśmy się całkowicie bezpiecznie mimo zupełnie obcych i nowych dla nas miejsc.
    Jeśli „stopa ryzyka” niezależna od nas pozwoli, - z całą pewnością pozostaniemy Państwa klientami, już teraz polecając Sol-Tours naszym znajomym.


    Łącząc serdeczne pozdrowienia, dziękujemy raz jeszcze za wspaniałą imprezę
    i życzymy dalszych sukcesów oraz satysfakcji z pracy – Pani i całemu zespołowi.




    A. i D. Jankowscy, Nowy Sącz

Odlotowy Paryż, II`2007



  • Witam!

    Chciałbym podziękować za bardzo udaną wycieczkę do Paryża w dniach 17.02.-20.02.:
    - hotel skromny, ale bardzo dobrze zlokalizowany i czysty,
    - program bardzo bogaty i naprawdę ciekawy,
    - Pani przewodniczka jest osobą bardzo kompetentną i miłą oraz dbała o wszelkie szczegóły imprezy,
    - idealny stosunek jakości do ceny (korzystny dla uczestników),
    a do pełni szczęścia dopisła wspaniała pogoda!

    Pozdrawiam i życzę wielu kolejnych równie udanych imprez wycieczkowych i sądzą, że jeszcze nie raz skorzystam z Waszych usług.






    K. Baron, Bytom

Odlotowy Rzym, X`2007



  • Podziękowanie!
    Bardzo dziękujemy za udaną wycieczkę pomimo nieudanej pogody
    dzięki inwencji naszej Pani przewodnik. Również sympatycznym
    był przewodnik miejscowy w Rzymie. Jeszcze raz serdecznie dziękujemy i
    pozdrawiamy. Z poważaniem.


    PP. Gołaszewscy, Chylice

Hiszpania-Portugalia, IX`2007



  • Braliiśmy udział w wycieczce do Hiszpanii i Portugalii. Obawialiśmy się
    czy uda się zrealizować tak ambitny program, ale dzięki zaangażowaniu
    pilota Pana Filipa zobaczliśmy więcej aniżeli było w programie. Poza tym
    bardzo wygodny autokar i mistrzowie za kierownicą. Dziękujemy.




    Irena i Bogdan z Puław

Odlotowy Rzym z Neapolem, IX`2007



  • W dniach 5-9 września br. przebywaliśmy na organizowanej przez Państwa imprezie w Rzymie i Neapolu. Składamy podziękowania za wspaniałą opiekę Pani Pilot oraz za rewelacyjną, oryginalną i bardzo profesjonalną Panią Przewodnik, ktora oprowadzała nas po Watykanie i części rzymskich zabytków. Gratulujmey Państwu wspaniałej kadry i życzymy dalszych sukcesów.



    J. i M. Kotala, Będzin

Odlotowy Rzym, IX`2007



  • Pragniemy podziękować za zorganizowanie wyjazdu do Rzymu .
    Jesteśmy zadowoleni z programu, bardzo profesjonalnej obsługi pani pilotki i jej troskliwej nad nami opieki, wygodnego hotelu, a przede wszystkim z tego co zobaczyliśmy w ciągu tych 4-ch dni.

    Dziękujemy i nie wykluczone, że na wiosnę z Waszym Biurem wylecimy do Paryża.



    GS Węgierska Górka

Wiedeń, VIII`2007



  • Właśnie przyjechałam z wycieczki objazdowej z Wiednia , wycieczki którą przygotowaliście państwo wspaniale.
    Przdewszystkim Pani Pilot-Przewodnik Lucynka profesjonalnie przygotowana , która wręcz zaskoczyła nas ogromną wiedzą historyczną, znajomością Wiednia , wspaniałą organizacją już na miejscu i znakomitą opieką podczas całej wyprawy . Muszę również wyrazić pozytywną ocenę pracy Panów Kierowców autokaru - P.Krzysiem i P.Grzegorzem, którzy zawieźli i przywieźli nas bezpiecznie na miejsce, oczywiście wykazując pełne zainteresowanie całej grupy, Tak więc na następny raz korzystając z państwa usług będziemy życzyć sobie takiego samego składu, bowiem czuliśmy się przez całą prowadzącą ekipę rozpieszczani - świetne poczucie humoru, odpowiedzialność w trakcie wykonywanej pracy, REWELACJA.....! Nic dodać nic ująć ! Myślę , że te słowa same za soba świadczą.....! Dlatego bardzo prosimy pozdrowić, całą prowadzącą ekipę , lub też przesłać treść tego e-maila - jako formę pozdrowienia od młodej grupy uczestników wycieczki do WIEDNIA w dniach 16-19 sierpnia 2007 roku.

    Pozdrowienia serdeczne raz jeszcze ! :-))))))




    Amelka

Paryż i zamki, VIII`2007



  • Pragniemy gorąco podziękować za wycieczkę do Paryża, bardzo bogaty program, czas świetnie zaprogramowany, warte podkreślenia jest to że nie czekaliśmy w kolejkach do obiektów zwiedzanych, świetna i profesjonlna opieka pilota Pana Pilota pełnego humoru i pogody ducha, wspaniali i sympatyczni kierowcy - Pan Zdzisek i Pan Andrzej, którzy szczęśliwie zawieźli nas do Paryża i spowrotem do domu. Ta wycieczka na długo pozostanie w naszej pamięci, w przyszłości wybieramy się na następną i to napewno z waszego biura.


    J. i J. Pałkowie, Kraków

Odlotowy Paryż, VII`2007



  • Dzień dobry,

    Chciałbym podzielić się z Panią i szefami biura organizującego wycieczki z cyklu "Odlotowy ..." moimi spostrzeżeniami.
    Wraz z żoną uczestniczyłem w wycieczce do Paryża w dniach 30.06.2007 - 3.07.2007.

    Imprezę uważamy za bardzo udaną.
    Oprócz zachwytu stolicą światowej mody,
    jesteśmy bardzo zadowoleni z organizacji i poziomu imprezy.
    Choć dla niewprawnego piechura ta wycieczka może być nieco męcząca,
    cieszymy się, że udało nam się tyle zobaczyć w tak krótkim czasie.
    Bolące nogi szybko zapomnimy, wspomnienia z przepięknego Paryża pozostaną na zawsze.

    Jeśli chodzi o organizację, wszystko było bardzo rozsądnie przemyślane i wykonane zgodnie z naszymi oczekiwaniami.
    A nawet więcej, ale to już zasługa przesympatycznej Pani Alinki, która wręcz doskonale:

    - wypełniła swoją rolę pilota - pełen profesjonalizm
    - wywołała wspaniałą atmosferę - jest przeurocza
    - zmodyfikowała plan, dzięki znajomości szczegółów
    - otoczyła nas opieką i pomagała na każdym kroku.

    Nigdy nie zapomnę obrazu Jej pomarańczowej parasolki przemieszczającej się w imponującym tempie wśród tłumu w metrze ;)

    Jedyne drobne uwagi można by mieć do jakości hotelu (maja już podniszczone meble i pościel) oraz nieco gburowatego portiera.
    Podsumowując, jesteśmy bardzo zadowoleni, robicie Państwo bardzo dobrą robotę. Gratuluję.

    I pozdrawiam serdecznie, z nadzieją na kolejne wspólne podróże.



    P. Łopacki, Wrocław

Odlotowy Paryż, VI`2007



  • Dzień dobry.
    Już wróciliśmy z Paryża. Wycieczka była świetna, głównie dzięki Pani Alinie - bardzo miłej i sympatycznej osobie oraz profesjonalnie przygotowanej pilotce-przewodniczce. Rzadko można spotkać kogoś tak wyjątkowego.
    Pozdrawiamy serdecznie,



    Agnieszka i Andrzej Sowa, Jaworzno

Odlotowy Paryż, II`2007



  • Witam.
    Bardzo chciałabym podziękować razem z siostrą za wycieczkę Odlotowy Paryż 17-20.02.2007. Tą wycieczkę kupiłyśmy rodzicom w prezencie z okazji 50 rocznicy ślubu. Dziękujemy za dyskrecję, że nie dowiedzieli się ile nas kosztowała. Chociaż byli najstarsi to dawali sobie radę. Wrócili bardzo zadowoleni i już planują następny wyjazd.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Ireny i Jana Kapiców z Łodzi.


    B. Jugo, E. Roczek, Łódź

Włochy, VI`2007



  • Podobnie jak w zeszłym roku, wciąż jeszcze pełni wrażen i jak najlepszych wspomnień, zwracamy się do Państwa z podziękowaniem za wspaniale przygotowaną wycieczkę do Włoch.. więcej-->



    Dyrekcja i nauczyciele, Gimnazjum nr 1 w Krakowie

Zapach Toskanii, V`2007



  • Witam.
    Wycieczka "Zapach Toskanii" była bardzo udana.
    Dzięki sprawnej pracy kierowców i pilota p.Piotra,
    miłe wrażenia z Toskanii pozostaną w pamięci na długo.
    Wykonali "kawał dobrej roboty" , co mam nadzieję dokumentują
    załączone fotki. Za wszystko dziękuję.


    I. Ćwik, Gdańsk

Odlotowy Rzym, III`2007



  • Jesteśmy zachwyceni wspaniałym prowadzeniem naszej wycieczki "Odlotowy Rzym" w dniach 23-26.03.2007 r. przez Panią EWĘ naszą pilotkę oraz Panią, która oprowadzała nas po skarbach Muzeum Watykańskiego. Ich wiedza i ogromny takt w prowadzeniu grupy są nobilitacją dla biura SOL-TOURS. Gratulujemy i jeszcze raz dziękujemy Pani EWIE.


    Krystyna i Andrzej Pełechowie z grupą znajomych z Krakowa

Odlotowy Londyn, V`2007



  • Wycieczka bardzo ciekawa, dobrze zorganizowana.


    E. Adamek, Kraków

Odlotowy Londyn, V`2007


  • Bardzo dobra wycieczka i wybór atrakcji, pilot z dużą wiedzą, wyżywienie OK, szybkie tempo, można wiele zobaczyć.


    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym z Neapolem, V`2007



  • Wycieczka bardzo udana, dobra organizacja, przewodniczki i pilot - wysoka jakość.



    D. Filipowicz, Czechowice-Dz.

Odlotowy Rzym z Neapolem, V`2007



  • Biuro super, wycieczka super, wiadomości moc. Trzeba tu wrócić.


    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, VI`2007



  • witam,
    chcialabym podziekowac za udana wycieczke w terminie 15-18.06.07 do Rzymu.,której uczestnikami były nasze mamy.
    oraz szczególnie pani przewodnik,która profesjonalnie opiekowala sie grupa.
    bede panstwa biuro polecała znajomym,poniewaz na to zasługuje. Pozdrawiam.



    M. Sobczak,
    Kalisz

Odlotowy Rzym z wypoczynkiem, V`2007



  • Dziękujemy za zorganizowanie wspaniałej imprezy. Pełen profesjonalizm w każdym względzie. Gorąco wszystkim polecam.



    S. Dylewski, Toruń

Odlotowy Rzym, V`2007




  • Serdeczne podziękowania za zorganizowanie wspaniałej imprezy.
    Bogaty program, moc niezapomnianych wrażeń , jednym słowem cudowna przygoda.
    Pani Małgorzata ( pilot wycieczki ) - człowiek przesympatyczny. Aż trudno uwierzyć, że tacy ludzie są wśród nas .



    B. Sławiński,
    Stalowa Wola

Zapach Toskanii, V`2007



  • Dziekujemy za super zorganizowaną wycieczkę. Bardzo udana pod każdym względem.
    Komfortowy autokar, Panowie Kierowcy bardzo doświadczeni a przy tym niezwykle uprzejmi.
    Zas pan Pilot przy swej ogromnej wiedzy to także człowiek o nieskończonej łagodnosci i cierpliwosci do uczestników. Każdy problem rozwiązywał z niezwykła klasa i wielka kulturą.
    Dziekujemy za niezapomniane wrażenia.


    M i K.Krupa, Tarnów

Odlotowy Rzym, II`2007



  • ... Jeszcze raz serdeczne
    podziekowania za poswiecenie i ogromne serce... To dowod pelnego profesjonalizmu, prawdziwej pasji i
    zaangazowania, tak rzadko dzis spotykanych w wykonywanych zawodach.
    W zalaczeniu przesylam obiecane zdjecie.


    Wieslawa - Barbara i Jozef Sekowscy, Będzin

Odlotowy Paryż, III`2007



  • Bardzo dziękujemy za profesjonalne przygotowanie i przeprowadzenie wycieczki do Paryża 17-20 marca 2007 r.
    Wszystko odbyło się sprawnie i sympatycznie.
    Szczególne wyrazy sympatii i uznania, oraz uściski, kierujemy do naszej Przewodniczki.


    M. Jabłońska, Wrocław

Odlotowy Paryż, I`2007



  • Bezapelacyjny sukces wycieczki upatruję w rewelacyjnej przewodniczce - bogaty program i świetna organizacja. Dziękuję serdecznie!

    I. Kramarz, Zabrze

Odlotowy Paryż, I`2007



  • Wycieczka-super, organizacja-super, program-super, Pani Pilot - bardzo, bardzo super.

    M. Zaremba, Ostrowiec Św.

Odlotowy Londyn, XII`2006



  • Ciekawy, dobry pomysł wyjazdów na weekend.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Londyn, XII`2006



  • Dobra organizacja, wiedza merytoryczna pilota w połączeniu ze znajomością miasta pozwala na realizację bogatego programu.

    H.H. Kraków

Odlotowy Paryż, X`2006



  • Wycieczka do Paryża została zorganizowana na wysokim poziomie - perfekcyjnie, było super. Program został zrealizowany od A do Z.

    W. Bil, Orońsko

Odlotowy Paryż, X`2006



  • Jest ciekawie opowiadane, było miło, sympatycznie, jednym słowem było super.

    S. Chołota, Gdańsk

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Poezja.

    S. Urban, Kraków

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Wycieczka bardzo intensywna, wymagająca chłonnego umysłu i wytrzymałych nóg.

    podpis nieczytelny

Paryż i zamki nad Loarą, IX`2006



  • Uważam, że w tym standardzie (cenie) wycieczka była bardzo udana, dobrze zorganizowana z doskonałą pilotką i kierowcami.

    podpis nieczytelny

Paryż i zamki nad Loarą, IX`2006



  • Wycieczka dobrze zorganizowana, pilotka sympatyczna i dobrze przygotowana, ogólnie było super, kierowcy też super !!!

    D. Damek, Witkowice

Odlotowy Paryż, IX`2006



  • Bardzo dobrze zorganizowana, spełniła nasze oczekiwania.

    G. Procka, Kraków

Odlotowy Paryż, IX`2006



  • Jestem bardzo zadowolona z ceny i programu wycieczki. Pani pilot jest osobą b. kompetentną w swoim zawodzie i pomocna w potrzebie.

    JM

Odlotowy Paryż, IX`2006



  • THE BEST !

    B. Małaczyński, Kolbuszowa

Odlotowy Paryż, IX`2006



  • Godna polecenia, dobra organizacja czasu podczas pobytu, bardzo sympatycznie.

    E. Cebula, Kraków

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Program wycieczki bardzo ciekawy. Panie przewodniczki posiadają dużą wiedzę i w doskonały sposób ją przekazują.

    J. Dzido

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Interesujący program wycieczki, profesjonalna obsługa pilotów.

    M. Kawka, Zamość

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Organizacja i wiedza pilotów na bardzo wysokim poziomie.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, IX`2006



  • Program wycieczki bardzo ciekawy, pilotki przekazują swoją wiedzę wyczerpująco, są bardzo miłe.

    podpis nieczytelny

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Ciekawie zaplanowane miejscowości - dają obraz karaju, jego piękno, ukształtowanie geograficzne, dobrobyt. Zadowalająca, świetna organizacja.

    M. Rzegocka-Piela, Kraków

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Dobre przygotowanie oragnizacyjne; hotele - miła obsługa; kierowcy, pilot - profesjonalne biuro.

    podpis nieczytelny

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Wycieczka zorganizowana perfekcyjnie, wspaniała opieka pilota. Poznaliśmy klimat Paryża w różnych jego odcieniach. Wspaniałe spotkanie ze sztuką i dziełami Cezanne`a i Renoira itd..

    R. Maćkowiak, Lipnica

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Cudowna podróż, bogaty program - nie sądziłam, że można zobaczyć aż tyle w ciągu kilku dni. Bardzo dobra organizacja.

    K. Osińska, Jasło

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Ciekawa wycieczka, bardzo miła obsługa pilota, "Paryż w pigułce" - przybliżenie historii i kultury Francji. P.S. Pomyśleć o włączeniu Disneylandu do programu wycieczki.

    A. Biesiadecka, Kolbuszowa

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Wycieczka b. ciekawa; program bogaty - w całości zrealizowany; pilot znający miejsca, które pokazuje z entuzjazmem, prowadzi, pokazuje, opowiada.

    L. Merta, Kraków

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Jestem pierwszy raz z tego biura i nie żałuję, że to biuro wybrałam. Wycieczka mi się bardzo podobała i na pewno jeszcze parę razy pojadę z tego biura i z tym pilotem.

    M. Putanowicz, Kraków

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Wycieczka bardzo mi się podobała, ponieważ w krótkim czasie dużo można było zobaczyć. Z tym biurem podróży jestem drugi raz i na pewno nie ostatni ! Oczywiście po raz drugi byłam z tym samym pilotem.

    J. Putanowicz, Kraków

Uroki Szwajcarii, VIII`2006



  • Wycieczka udana, prowadzona profesjonalnie, życzymy trzymać tak dalej !

    L. Marchwicki, Zabrze

Odlotowy Rzym, VIII`2006



  • Było super. Zwiedziliśmy dużo ciekawych zabytków w Rzymie. Biuro - ocena pozytywna.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, VIII`2006



  • Jesteśmy zauroczeni pilotką, wiedza i niesamowita pogoda ducha, wspaniała opieka, uczynność.

    podpis nieczytelny

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Program wycieczki był zrealizowany w sposób rzetelny, perfekcyjny, zgodnie z naszymi oczekiwaniami, za sprawą doskonałego pilota.

    B.A. Walachowscy, Chorzów

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Wycieczka wspaniała - rzeczywistość przeplatała się z przeszłością. Paryż tajemniczy i inspirujący. Mogliśmy się o tym przekonać zwiedzając najciekawsze jego miejsca.

    Ewelina Stasik, Lipnica Mała

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Świetna organizacja, miła atmosfera, rewalacją są noclegi tranzytowe, których większość biur nie oferuje.

    Joanna Graca, Tarnów

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Dobra organizacja, komfort, atrakcyjne punkty, biuro O.K.

    KK

Paryż i zamki nad Loarą, VIII`2006



  • Ciekawa i dobrze zorganizowana wycieczka, dająca poznać wiele w krótkim czasie.

    Benedykt

Krajobrazy Chorwacji, VII`2006



  • Dobrze jest w domu
    Dobrze w Krakowie,
    Super w Chorwacji każdy to powie.

    Przeczytaj wiersz

Skarby Italii, VIII`2006

Skarby Italii, VIII`2006



  • Witamy serdecznie!
    W dniach 19-26.08 miałyśmy przyjemność uczestniczyć w wycieczce Skarby Italii. Z usług Państwa biura korzystałyśmy po raz pierwszy. Piszemy, aby wyrazić słowa uznania, gdyż wycieczka w pełni spełniła nasze oczekiwania. Impreza naprawdę godna polecenia. Po pierwsze fantastyczny zespół - pilot Pani Ewa oraz panowie kierowcy. Dzięki ich profesjonalizmowi i zaangażowaniu bogaty program wycieczki został nie tylko w całości zrealizowany, ale co więcej - wyszedł poza przewidziane plany. Wiedza, sposób przekazu informacji i podejście do uczestników pani Ewy zaimponowały nie tylko nam, ale całej grupie. Każda minuta wycieczki była wykorzystana, tak aby nie marnować cennego czasu. Dzięki temu możliwym stało się zwiedzenie wielu fascynujących miejsc w tak krótkim czasie. Serdeczne podziękowania dla całego zespołu! Ponadto pragniemy skierować słowa uznania ku przewodniczkom lokalnym, które odkrywały przed nami przepiękne oblicze Rawenny, Watykanu i Florencji. Wycieczka dostarczyła nam mnóstwa wrażeń i pozostawiła cudowne wspomnienia. Niewątpliwie wszystko to skłoni nas do skorzystania z oferty SOL-TOURS w przyszłości.


    Pozdrawiamy,
    Agnieszka i Ilona Bator, Gliwice

Budapeszt, VIII`2006



  • Ciekawy program wycieczki, sprawna organizacja i fachowa wiedza pilota wycieczki.

    Stanisława

Budapeszt, VIII`2006



  • Wycieczka była bardzo kształcąca i atrakcyjna. Biuro jest bardzo dobrze zorganizowane.

    podpis nieczytelny

Beneluks-Londyn, V`2006



  • Serdecznie dziękujemy Pani Tamarze Wysłockiej-Bobko z Biura Podróży SOL-TOURS za wspaniałe, profesjonalne zorganizowanie wycieczki... więcej ">

>

Gimnazjum nr 1, Kraków

Odlotowy Rzym, VII`2006



  • Jesteśmy zadowoleni z usług Sol-Toursu i będziemy nadal korzystać. Przewodnik wycieczki bardzo dobry.

    Teresa Wierzba, Żarki

Odlotowy Rzym, VII`2006



  • Dobra organizacja i opieka pilota.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, VII`2006



  • Pani Pilot była wspaniała i wyrozumiała.

    P. Partyka, Warszawa

Złota Praga, V`2006



  • Wycieczka perfekcyjnie przygotowana i zrealizowana. Czas nie był niepotrzebnie marnowany. Przewodnik zabawny, zarysował doskonale szkic historyczny oglądanych zabytków.

    Magdalena Mazur, Kolbuszowa

Odlotowy Londyn, VI`2006




  • Wycieczka wypadła znakomicie, wszystko było dobrze zorganizowane. Ciekawy program, doświadczony pilot. Wycieczka godna polecenia. Było OK.



    PP Śliwa, Mysłowice

Odlotowy Londyn, VI`2006




  • Wycieczka niezwykle udana i godna polecenia. Organizator wycieczki solidny.

    E. Cebula, Kraków

Odlotowy Londyn, VI`2006




  • Odlotowy Londyn wart swojej nazwy i tego co po nim oczekujemy.



    podpis nieczytelny

Austria, VI`2006



  • Wycieczka zorganizowana dobrze. Program urozmaicony.

    podpis nieczytelny

Austria, VI`2006



  • Pozytywnie, otwartość biura na potrzeby klienta - kopalnia żelaza - cudowne przeżycie. odpowiednie ilości czasu wolnego i zorganizowanego. Polecam wszystkim - wycieczka bardzo interesująca.


    podpis nieczytelny

Złota Praga, V`2006



  • Wycieczka zorganizowana na bardzo dobrym poziomie. Biuro posiada szeroką i dobrą ofertę wycieczek objazdowych.


    podpis nieczytelny

Złota Praga, V`2006



  • Wycieczka b. udana. Praga przepiękna. Pilot bardzo serdeczny i profesjonalny.


    D. Wójcik

Odlotowy Londyn, VI`2006




  • Dobrze zorganizowana. Jestem z wycieczki b. zadowolona.

    G.P. Węgrzce

Odlotowy Rzym, IV`2006




  • Bardzo dobrze zorganizowana wycieczka, wspaniała opieka p. pilota, maximum przekazywanych informacji. Jestem pod wrażeniem tej wycieczki i więcej takich pilotów z taką wiedzą, ogranizacją i opieką. Dziękujemy.



    K. Fraś, A.Dyras, Kraków

Złota Praga, V`2006



  • Program całkowicie zrealizowany, pilot solidnie przygotowany, wycieczka po Pradze zostawiła miłe wrażenie.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Paryż, V`2006



  • Wycieczka bardzo udana, świetny przewodnik, jestem bardzo zadowolony, dobra organizacja.


    D. Ziemiński, Dębica

Odlotowy Paryż, V`2006



  • Aktywny tryb spędzania czasu, możliwość zobaczenia wielu obiektów atrakcyjnych dla turystów. Pilot brał pod uwagę sugestie grupy.


    M. Knapczyk, Sosnowiec

Złota Praga V`2006



  • Wspomnienia z wycieczki będą niezapomniane! Najlepsza wycieczka w jakiej uczestniczyłam, a było ich sporo.


    Joanna Kawalec

Odlotowy Rzym, IV`2006




  • Bardzo solidne, dziękuję godne polecenia.

    A. Gołaszewska, Warszawa

Paryż i zamki w Dolinie Loary, V`2006



  • Bardzo przyjemne, taktowne, eleganckie prowadzenie wycieczki przez przewodnika, kierowcy również przyjemni, wyrozumiali, uczynni.


    Irena Krasowska, Starachowice

Paryż i zamki w Dolinie Loary, V`2006



  • Wycieczka bardzo dobra, praca pilota, organizacja na wysokim pozimie.

    Marian Rutka, Ciężkowice

Odlotowy Rzym, IV`2006



  • Naprawdę super! Podziękowania dla wspaniałego pilota !!


    D. Fraś

Odlotowy Rzym, IV`2006




  • Wycieczka w pełni spełniła moje oczekiwania. Operatywny pilot ukazał nam Rzym i jego piękno. Muszę tu wrócić !!


    Monika Dyras, Kraków

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Bardzo interesujący program, sprawna organizacja, optymalny koszt, przejazd sprawny i bezpieczny.


    Ryszard Michalski, Warszawa

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Program, hotel i wyżywienie b.dobre. Kierowcy i pilot na 6. Tylko pogoda popsuła szyki.


    podpis nieczytelny

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Bogaty program, świetnie, sumiennie, ciekawie realizowany przez pilota - bravo ! Dobry pomysł z 1 noclegiem w hotelu przed zwiedzaniem.


    Grażyna

Skarby Italii, V`2006



  • Podobało mi się bardzo, jestem zachwycona zabytkami.


    podpis nieczytelny

Skarby Italii, V`2006



  • Wycieczka bardzo udana, oczywiście dzięki dobrej pracy biura.


    Teresa Korczowska-Płatek, Kraków

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Biuro działa profesjonalnie. Program ciekawy, zrealizowany w całości. Pilot o wysokiej kulturze osobistej.


    B. Zębalska

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Biuro solidne, wycieczka udana, moc wrażeń, zwiedziliśmy kawałek świata. Podobało mi się, że po przejechaniu trasy do Niemiec było zakwaterowanie w hotelu na nocleg, gdzie można było odpocząć i rozpocząć realizację bogatego programu. Inne biura tego nie miały - nocleg był w autobusie - rozmawiałam z uczestnikami wycieczki innego biura i wymieniliśmy opinie. Reklamowałam już Państwa biuro podróży i nadal będę namawiać najomych do skorzystania z Waszych ofert. Brawa dla pilota i świetnych kierowców. Brawa również za zamówienie "szwedzkiego stołu". Dziękuję.


    Irena Łosin, Rybnik

Kraje Beneluksu, V`2006



  • Realizacja programu bez zastrzeżeń. Dokonałam dobrego wyboru. Duże brawa dla pilota wycieczki.


    Halina Peplińska, Wejherowo

Odlotowy Paryż, III`2006




  • Rewelacyjna wycieczka dla wytrwałych.



    W. Maciej

Odlotowy Paryż, III`2006




  • B. dobra opieka pilota, dobrze wykorzystany czas, dużo zwiedzonych miejsc. Oczekiwania zostały spełnione.


    Anita i Jerzy Turek, Rzeszów

Odlotowy Rzym, IV`2006




  • Program wycieczki został zrealizowany zgodnie z planem. Pilot operatywny i miły.



    Małgorzata Dyras

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Wycieczka była bardzo przyjemna, biuro zapewniło odpowiednie warunki.



    K. Stradomski

Odlotowy Paryż, III`2006




  • Program wycieczki był bardzo dobrze wybrany.



    P. Sieczkowski, Skarżysko-Kam.

Odlotowy Paryż, III`2006




  • Jestem zadowolony z wycieczki. Dziękuję.


    K. Letkowski, Częstochowa

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Uważam, że wycieczka była bardzo udana, wspaniały przewodnik umilał zwiedzanie
    i podawał rzetelne informacje



    Ł. Zuber, Lublin

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Bardzo mi się podobało i zdziwiłem się, że udało nam się wszystko zwiedzić.
    Bardzo podobały mi się żarty Pana pilota.



    P. Sobczuk

Odlotowy Londyn, III`2006



  • Wycieczka udana, organizacja bez zarzutów, przewodnik kompetentny.


    E. Kanios, Sosnowiec

Odlotowy Rzym, V`2006



  • Wycieczka była OK. Rzym też OK. - trzeba to powtórzyć w zwolnionym tempie.


    M.Bryła, T.DĄwigał, Kraków

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Wycieczka podobała mi się. Zwiedziłam ciekawe miejsca i dowiedziałam się wielu interesującyh rzeczy o "Wiecznym mieście".



    M. Chołubek

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Wycieczka bardzo mi się podobała. W bardzo krótkim czasie zdążyłam zobaczyć wiele godnych uwagi miejsc, zabytków.



    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, III`2006




  • Wycieczka była ciekawa i pouczająca.



    M. Chołubek

Austria - Fusch/Zell am See, II`2006




  • Wyjazd sympatyczny gospodarze spokojni i nie konfliktowi. W sumie z czystym sumieniem mogę polecic ten dom . Pozdrawiam.
    Ps. jesli chodzi o ten pokoj z trzema łozkami to jest to duzy pokoj a nie
    wneka znajdujaca sie za kuchnia co jest bardzo dobre dla dzieci bo nie
    słychac ich hałasu haha



    S. Warszawski, Gdańsk

Włochy - Capmitello, II`2006




  • DZIĘKUJĘ ZA WASZĄ TROSKĘ I PAMIĘĆ.
    JESTEŚMY W PEŁNI ZADOWOLENI Z CAŁEGO POBYTU:
    APARTAMENT PRZESTRONNY,CZYSTY, NOWY, WYPOSAŻONY W POTRZEBNE URZĄDZENIA,W CENTRUM MIASTA,CICHO,SPOKOJNIE-150M OD GŁÓWNEJ DROGI,WŁAŚCICIELKA BARDZO MIŁA I KONKRETNA. BIERZE Z GÓRY ZA SPRZĄTANIE 25 EURO.
    MIEJSCOWOŚĆ CICHA ODDALONA OD CANAZEI 4 KM ( KURORT ! ), DO KOLEJKI GŁÓWNEJ (126 OSÓB) 500M
    POLECAM WSZYSTKIM NARCIARZĄ 2 LATA TEMU TEN REGION ZOSTAŁ UZNANY ZA NAJLEPSZY NA ŚWIECIE DLA NARCIARZY!!!!
    SKI-BUS JEŹDZI W OBRĘBIE 12 REGIONÓW ZA DARMO!! JECHAŁEM DO SAN PELLEGRINO OK 35KM 3 SKI-BUSAMI.
    POZDRAWIAM I MAM NADZIEJĘ ŻE MOJA OPINIA NIE WPŁYNIE NEGATYWNIE NA MOJĄ NASTĘPNĄ REZERWACJĘ W TYM REGIONIE.
    P.S. WŁAŚCIWIE TO MÓWIŁEM ŻONIE ŻE POWINNIŚMY WAM DOSŁAĆ PIENIĄDZE ZA TAKIE WCZASY.
    P.S.2 JUTRO JADĘ DO ZELLERTAL W AUSTRI BĘDZIEMY MIELI PORÓWNANIE ( ALE JESTEM PEWIEN ŻE TAK PIĘKNIE NIE BĘDZIE - OKOLICE )
    POZDRAWIAM!!



    M. Balcerak, ŁódĄ

Austria, Kaprun, I`2006




  • Jesteśmy bardzo zadowoleni z warunków,miejsce zakwaterowania bardzo dobre (nowy obiekt ) czysto ciepło i o to nam chodziło polecam z powyższych względów jak i niskiej ceny odległość do lodowca ok 2 km do Zell am Sea ok 3 km. Dziekujemy i POZDRAWIAMY !



    PP. Grzybowscy, Dzierzgoń, Warszawa, Lublin

Austria, Zell am See, I`2006



  • Dziękujemy, było b. dobrze, warunki takie jakie oczekiwaliśmy.
    pozdrawiam.



    M. Stafa, Zawadzkie

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Wycieczka jak na 3 dni bardzo udana, pilot super. Biuro załatwiło wszystko na 5.


    Mirosław i Jadwiga Górniccy, CzeladĄ

Praga, V`2005,



  • Powodzenia, z taką firmą same sukcesy. Standard programu wycieczki na bardzo wysokim poziomie, po prostu nic dodać nic ująć !!!

    A. Kopaniecka, Kędzierzyn-KoĄle

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Biuro w pełni wywiązało się z programu, bardzo udany wyjazd, na szczególne uznanie zasługuje pilot.


    R. Musioł, Kraków

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Dobra oragnizacja, pilot super!

    P.Biel, Kraków

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wspniała wycieczka, miła atmosfera. Pod każdym względem same pochwały.

    Kostórkiewicz, Kraków

Odlotowy Paryż, XI`2005,




  • Miły pilot - Pani Alina bardzo profejsonalna. Korzystanie z metra podczas pobytu to duży plus.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Paryż, XI`2005




  • Bogaty program wycieczki. Dobrze i ciekawie zorganizowana. Bardzo dobrze prowadzona wycieczka przez pilota. Dobra lokalizacja hotelu.


    podpis nieczytelny

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wycieczka super, opieka biura i pilota bardzo dobra i troskliwa.

    J. Kożuch, Brzesko

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Pilot extra !!! organizacja b.dobra.


    bez podpisu

Zapach Toskanii, IX`2005,




  • Ogromne tempo, ale za to dużo się widziało. Świetni kierowcy. Obiektywnie: przydałby się jeszcze 1 dzień. Wycieczka na 6.

    bez podpisu

Zapach Toskanii, IX`2005,




  • Dobrze przygotowany program, dobra realizacja.

    podpis nieczytelny

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Bardzo udany wyjazd - szczególnie dzięki pilotowi.

    J. Stronczak, Kraków

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Wycieczka bardzo udana ponieważ zobaczyłam wiele zabytków w krótkim czasie.


    J. Junak, Węgrzce

Skarby Italii, IX`2005,




  • Bardzo wysoko oceniamy pilota. Ocena wycieczki na 6.

    F. Misiąg, Inowrocław

Praga, V`2005,




  • Bardzo wysoki poziom pilota. Wycieczka na 6.

    A. Rogowski, Kraków

Zapach Toskanii, IX`2005,




  • Poza wycieczką na Elbę (zbyt długa podróż) wszystko było super.

    bez podpisu

Zapach Toskanii, IX`2005,




  • Toskania cudowna!

    podpis nieczytelny

Skarby Italii, IX`2005,




  • Choć program wycieczki był b. napięty i dosć wyczerpujący to bardzo mi się podobało. Z pewnością wybiorę się do Włoch jeszcze nie raz.

    K. Potyńska, Warszawa

Skarby Italii, IX`2005,




  • Program wycieczki bardzo bogaty, bardzo duża wiedza pilota, bardzo miła atmosfera.

    Ł. Cyganek, Tarnów

Skarby Italii, IX`2005,




  • Biuro oceniam jako solidne, trasa b. ciekawa, praca pilota dostosowująca program do pogody i możliowosci uczestników - OK.

    podpis nieczytelny, Rzeszów

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wspniała wycieczka, miła atmosfera. Pod każdym względem same pochwały.

    Kostórkiewicz, Kraków

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wycieczka super, opieka biura i pilota bardzo dobra i troskliwa.

    J. Kożuch, Brzesko

Skarby Italii, IX`2005,




  • Świetna organizacja, fantastyczna atmosfera, profesjonalizm pilota i kierowców.

    M. Maruszewska-H., Kraków

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wyjazd był bardzo interesujący, ciekawy i pozostawi w naszej pamięci wiele wspomnień.

    P. Haytek, Kraków

Skarby Italii, IX`2005,




  • Program obfity, ale w pełni satysfakcjonujący. Jesteśmy bardzo zadolwoleni.

    H. Draba, Klucze

Skarby Italii, IX`2005,




  • Pełen profesjonalizm. Bardzo udana wycieczka, miła atmosfera i niska cena.

    bez podpisu

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wycieczka bardzo ciekawa, dobrze zorganizowana.

    Stanisława i Jan Siwiec, Kolbuszowa

Skarby Italii, IX`2005,




  • Wycieczka wspaniała.

    M. Nowak, Wrocław

Skarby Italii, IX`2005,




  • Reasumując, wyjazd można zaliczyć do udanych. Dobra organizacja.

    M. Siudek, Warszawa

Praga, V`2005,




  • Biuro solidne. Najlepsze na terenie Krakowa.

    M. Szymuś, Kraków

Praga, V`2005,




  • Pilot mógłby mniej wiedzieć ! Zasób informacji kolosalny - nieprzyswajalny w upalny dzień :)

    D. Rogowska, Kraków

Odlotowy Rzym, X`2005




  • Nie myślałem, że w tak krótkim czasie można tak dużo zobaczyć. Pilot świetny, operatywny, opanowany, dowpcipny.


    K. Mysłajer, Kraków

Praga, V`2005,




  • The guide was excellent and I met many new friends from different cultures. Best vacation.

    B. Tague, USA

Praga, V`2005,



  • Nie mam uwag, wycieczka była bardzo udana, wiedza pilota imponująca.

    M. Gorączko, Kraków

Paryż i zamki V`2005,




  • Jestem zadowolona. Dziękuję!

    podpis nieczytelny

Skarby Italii VIII`2005,



  • Kierowcy mili i uprzejmi, dobrze prowadzą. Wycieczka na 5.

    brak podpisu

Skarby Italii VIII`2005,




  • Dziękujemy za bardzo piękną wycieczkę. Szczególne słowa uznania należą się
    pilotowi, panu Januszowi. Gdyby nie jego wiedza i sposób w jaki ją
    przekazuje wycieczka straciłaby wiele. Do tego dochodzi jeszcze takt i
    szacunek dla wszystkich uczestników imprezy. Plan podróży i organizacja też
    były dobre, a hotele całkiem, całkiem. Ogólnie - na piątkę !


    Adriana, Joanna i Wacław Ziębowie, Rzeszów

Paryż i zamki V`2005,



  • Dwie bardzo uciążliwe "Panie", ale poza tym super.

    podpis nieczytelny

Paryż i zamki V`2005,




  • Właśnie takich pilotów powinny zatrudniać biura !

    podpis nieczytelny

Najbliższe wycieczki
z wolnymi miejscami

Biuro Podróży SOL-TOURS, 31-012 Kraków ul. św. Marka 11a, tel. 12-425-47-20, 12-425-47-21, fax. 12-429-59-71

telefony alarmowe: 728 877 955, 668 006 576; mail: info@sol-tours.pl | Bank PEKAO S.A. nr konta 82 1240 4650 1111 0000 5148 9393